Karibu in Utrecht is een everyday hangout, waar je eigenlijk nooit genoeg van krijgt. Het interieur is vrolijk en comfi, de bediening opgewekt en hartelijk, de sfeer altijd goed. En het eten? Ontzéttend lekker. Op de kaart? Brunch, diner en desserts, 110% homemade. Karibu snapt het. Want what more hebben we nodig? Nou ja, een gezonde juice misschien of een cocktail. Komt er aan! Kortom: bij Karibu kun je de héle dag blijven plakken (gevaarlijk dus).

karibu-hooghiemstraplein-Utrecht
karibu-hooghiemstraplein-Utrecht

KARIBU MENU

Voor haar gerechten liet Karibu zich inspireren door wanderlust: het beste van over de hele wereld dus. Denk aan shakshuka met gepickelde bloemkool, of een Franse brioche met gepocheerde peer, mascarpone en salted caramel. Wil het oog ook wat? Ga dan voor onze favoriet: de crunchy cauliflower sandwich (van goddelijk focacciabrood) met gepickelde groenten, spinazie en vegan curry mayo. Voor kids is er scrambled eggs met focaccia of bananenbrood met maple syrup. Én een heel schattig verstopt leeshoekje met kussens en mooie boeken.

KARIBU BRENGT HET ZONNETJE NAAR UTRECHT

Het interieur bij Karibu ademt Afrika, met een flinke dosis (hang)planten, schommels in plaats van stoelen, muren in alle kleuren en veel, heel veel rotan. We approve. Tijdens je bruch of diner kun je bovendien genieten van kunst van nieuwe en gevestigde kunstenaars en illustratoren. Spice it up a little bit? Ga dan voor de boozy brunch, want ook dat kan bij Karibu. Van Aperol Spritz, tot een Bloody Mary en Dark ’n Stormy. En als die uit de hand loopt, kun je mooi gelijk blijven zitten voor het diner ;)

karibu-hooghiemstraplein-Utrecht
karibu-hooghiemstraplein-Utrecht
karibu-hooghiemstraplein-Utrecht
karibu-hooghiemstraplein-Utrecht

Voor eters met een uitdaging (denk vega, vegan, glutenvrij en whatnot) hoef je je hier geen zorgen te maken. Zonder in te boeten op smaak, garandeert Karibu ook dan gerechten waar je vrolijk van wordt. En het beste: alles wordt from scratch gemaakt. Écht met liefde dus. En dat is gewoon lekker.

Karibu
Hooghiemstraplein 55, Utrecht
karibueat.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.