De Hardebollenstraat was ooit de rosse buurt van Utrecht. Tegenwoordig is het één van de leukste straatjes van de stad. Achter de ramen vind je hier nu een speciaalbierzaak, kapper, pizzeria, goudsmid en nagelstudio. Om maar eens wat te noemen. En precies in het midden zit het zoetste zaakje van Utrecht: Life’s a Peach.

Life is a peach - Utrecht-interior
Life is a peach - Utrecht-interior

Deze vegan focacceria – gerund door eigenaresse Vanessa – is knus, stoer en knalroze. Aan de grote tafel achterin is ruimte om een krantje open te slaan, onder de wisselende expositie aan de muur.

Of zak weg in de prachtige retro stoelen van WIVA voor in de zaak. Deze stoelen (maar ook die schattige tafeltjes) worden gemaakt door Utrechtse meubelontwerper Willem. Tevens de partner van Vanessa (rara waar ‘WIVA’ vandaan komt ). En ook de kunst aan de muur (de zaak hangt er vol mee) is te koop. Net als de gezellige ansichtkaarten in het rek.

FOCACCIA’S WAAR JE NOOIT GENOEG VAN KRIJGT

Maar het pronkstuk bij Life’s a Peach is toch echt de gevulde vitrine. Een prachtig houten meubel dat Vanessa elke ochtend vroeg vult. Met focaccia’s waar je nooit genoeg van krijgt. Zoals de zoete aardappel focaccia of die met artisjok. Aanrader? De focaccia met tomaat, courgette, knoflook en (niet te onderscheiden van echte) vegan ricotta. Daar komen we héél snel voor terug.

Life is a peach - Utrecht-menu
Life is a peach - Utrecht-menu

Liever iets lekkers to go? Kan ook. Strijk dan met je beetroot latte, haver cappuccino of chai even neer op de zitjes voor de deur. Precies in het zonnetje. Maar neem ons advies aan en kijk héél even in die vitrine.

Want zoetekauw of niet: de zelfgemaakte pastel de nata mag je niet overslaan. Ok dan, we hebben ook een zwak voor de bomboloni, cornetti, en baked donuts. Hoe dan ook: je proeft dat alles met liefde en aandacht gemaakt wordt. En daar worden we heel blij van in Utrecht.

Life’s a Peach
Hardebollenstraat 9, Utrecht
lifesapeach.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.