Bij restaurant De Kas in Amsterdam Oost zijn groentes zijn hotter dan hot. Steeds vaker vormen ze het hoofdbestanddeel van de maaltijd (go green!). Terwijl je vroeger wit wegtrok bij het idee van (over)gaargekookte groentes wordt er nu juist volop geëxperimenteerd met verschillende bereidingswijzen. Geroosterd, gebakken, ingelegd, gestoomd, rauw en zélfs gerookt – het kan tegenwoordig allemaal. Daarnaast zie je ook dat steeds meer restaurants hun menu’s afstellen op het seizoen. Bij restaurant De Kas gelegen in het Frankendael park in Amsterdam wisten ze dit al jaren geleden en is dan ook een ware pionier wat groentes betreft.

De naam verraad het al een klein beetje. In deze voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926 kun je tegenwoordig namelijk uitgebreid dineren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de verse groenten en kruiden die zij zelf kweken. Het restaurant is omringt door een prachtige kruidentuin en ook in de oude kassen wordt biologisch gekweekt. Bovendien heeft het restaurant ook nog een lap grond in de Beemster, waar dagelijks het kwekerijteam druk aan het ploegen is. De oogst wordt dagelijks naar het restaurant gebracht om vervolgens op het bord van de klant te verschijnen. Verser kan haast niet en dat proef je!

Restaurant De Kas Amsterdam
Restaurant De Kas Amsterdam

DE KAS CHIQUE TUINSERRE MET BIOLOGISCHE INGREDIËNTEN GETEELD OP HET TERREIN

Met een twee-gangen-diner – wat eigenlijk een vijf(!) gangen lunch werd – de week beginnen, wie wil dat nou niet? Al met het aperitief onderscheidde De Kas zich van menig ander restaurant. We kregen een mousserende wijn uit Limburg, ingelegde bietjes en reusachtige olijven.

Onze smaakpupillen waren hierdoor goed wakker geschud en al snel kwam een heerlijk soepje van dop en tuinerwten waarin subtiel een bloemetje dreef. Je merkt dat er ook goed wordt nagedacht over de presentatie van de gerechten. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van contrasten en kleurrijke bloemen. Het leuke is dat deze bloemen ook echt wat toevoegen aan het gerecht qua smaak en niet enkel als versiering fungeren. Vooral bij de wortelsalade kwam dit goed tot uitdrukking.

Restaurant De Kas Amsterdam
De Kas Restaurant

MENU BIJ RESTAURANT DE KAS

Elke week bedenkt de chef samen met zijn team een nieuw menu wat gebaseerd is op de oogst van dat moment. Omdat het asperge seizoen is mocht natuurlijk de witte asperge niet ontbreken in een gerecht en ik moet zeggen, deze witte asperge was de lekkerste die ik in tijden heb gegeten. Geserveerd met pastrami van lam geserveerd, bloemkool en tzatziki van meiknol kwam hij goed tot z’n recht.

Aan miniporties doen ze niet bij De Kas dus wees gewaarschuwd. Na deze drie smaakvolle gerechten kregen we namelijk nog een hoofdgerecht wat bestond uit op de huid gebakken roodbaars, little gem van de barbecue, gnocchi met huisgemaakte pesto, zeekraal. Ook dit gerecht werd geserveerd met een Nederlandse wijn.

Als kers op de taart kregen we nog een rondleiding van de chef door de keuken, kassen en Tuinzaal. In de zomer kun je heerlijk op het terras in de kruidentuin plaatsnemen. Voor een echt speciale ervaring reserveer je de chefstable. Met vier vrienden genieten van een uitgebreid tien gangen menu aan een tafel in de keuken! Ja De Kas is van alle markten, eh kassen thuis!

Restaurant De Kas 
Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam
restaurantdekas.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders