Als je op zoek bent naar een culinaire ervaring die draait om verse, seizoensgebonden groenten, dan is restaurant De Kas Amsterdam dé plek voor jou. Gelegen in het prachtige Frankendael Park in Amsterdam Oost, serveert dit unieke restaurant gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. En nee, hier geen saaie groenteschotels – bij De Kas worden groenten geroosterd, gestoomd, rauw geserveerd en zelfs gerookt! Dit alles komt rechtstreeks van hun eigen kwekerij, wat zorgt voor een ultra-vers en smaakvol menu dat dagelijks wisselt.

De naam zegt het al: Restaurant De Kas is gevestigd in een voormalige stadskwekerij uit 1926. In deze indrukwekkende kas kun je tegenwoordig genieten van de meest verse groenten, kruiden en bloemen, die allemaal op eigen terrein worden geteeld. Naast de kas in Amsterdam, heeft het restaurant ook een stukje land in de Beemster, waar dagelijks wordt geoogst. Deze ingrediënten komen direct naar de keuken van De Kas, waar ze verwerkt worden in de gerechten. Verser dan dit wordt het niet – en dat proef je in elke hap!

Restaurant De Kas Amsterdam
Restaurant De Kas Amsterdam

Biologische ingrediënten geteeld op eigen terrein

De Kas Amsterdam biedt meer dan alleen lekker eten. Het is een plek waar je kunt ontspannen in een prachtige setting, omringd door groen. De kas zelf heeft een luxe en moderne uitstraling, met veel glas en licht, wat zorgt voor een serene sfeer. Of je nu binnen dineert of buiten op het terras in de kruidentuin zit, De Kas biedt een unieke eetervaring midden in de natuur.

Restaurant De Kas Amsterdam
De Kas Restaurant

MENU RESTAURANT DE KAS AMSTERDAM

Het menu bij Restaurant De Kas wisselt wekelijks en is volledig gebaseerd op de oogst van dat moment. Wij begonnen onze lunch met een glas mousserende wijn uit Limburg, vergezeld door ingelegde bietjes en gigantische olijven – de perfecte start van een bijzondere maaltijd. Vervolgens kregen we een verfijnde soep van dop- en tuinerwten, prachtig opgemaakt met kleurrijke eetbare bloemen. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen!

Een ander hoogtepunt was de wortelsalade met eetbare bloemen, die zowel qua smaak als presentatie indrukwekkend was. Natuurlijk kon tijdens het aspergeseizoen de witte asperge niet ontbreken. Geserveerd met lamspastrami, bloemkool en tzatziki van meiknol, was dit gerecht een perfecte balans van smaak en textuur.

Bij Restaurant De Kas houden ze niet van miniporties. Na onze eerste gerechten volgde nog een indrukwekkend hoofdgerecht: op de huid gebakken roodbaars met gnocchi, zeekraal en little gem van de barbecue. Dit alles werd geserveerd met een heerlijke Nederlandse wijn, wat het gerecht helemaal afmaakte.

De Kas Amsterdam: Chef’s table en rondleidingen

Als kers op de taart kregen we nog een rondleiding door de keuken, de kassen en de Tuinzaal. In de zomer kun je heerlijk buiten dineren in de kruidentuin, en voor een speciale ervaring kun je een plek aan de chef’s table reserveren. Hier geniet je met vrienden van een uitgebreid tien-gangenmenu, direct in de keuken!

Restaurant De Kas 
Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam
restaurantdekas.nl

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders