DGTL Amsterdam opent traditiegetrouw het festivalseizoen op de industriële NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het experimentele festival transformeert het industriële terrein 3 dagen lang om tot een elektronisch festijn, met alleen de crème de la crème op het gebied van elektronische muziek.

Afgelopen jaren heeft DGTL Amsterdam flink geïnvesteerd op het gebied van duurzaamheid. Zo was DGTL het eerst circulaire dancefestival ter wereld en worden bezoekers aangemoedigd zo min mogelijk uitstoot te creëren voor hun reis naar het festival.

Naast duurzaamheid vind DGTL het belangrijk dan iedereen zich welkom op het festival voelt, ongeacht geslacht, ras/etnische afkomst, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, culturele achtergrond, religieuze overtuiging, leeftijd, fysieke of mentale capaciteiten. Dit doen zij met de toepassing van hun succesvolle safe space-beleid.

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit en een safe space policy gooi het festival hoge ogen. De line-up van DGTL is bij elke editie om je vingers bij af te likken en ook de vj’s blazen de bezoekers met dikke lichteffecten omver.

dgtl-festival-amsterdam-2023

DGTL VRIJDAG: OPENINGSAVOND

Vrijdagavond trapt DGTL Amsterdam het 3-daagse festival af met Bonobo uit de UK,  bekend van de Boiler Room set van DGTL die in 2023 viral ging. Na Bonobo gaat DGTL een tandje harder en neemt DJ Koze de draaitafels over. Ook Sofa Kourtesis staat op de line-up van de openingsavond van DGTL en beloofd haar lovende recensies over van haar debuutalbum Madres voor te zetten in de loods. Maribou State en Coco Coquelicot zetten een langverwachte DJ-set neer en zorgen voor een spectaculaire avond.

DGTL FESTIVAL AMSTERDAM 2022: KICK-OFF FESTIVALSEIZOEN OP HET NDSM
DGTL FESTIVAL AMSTERDAM 2022: KICK-OFF FESTIVALSEIZOEN OP HET NDSM

DGTL ZATERDAG: KILLER LINE-UP MET VEEL TALENTEN

De line-up van DGTL van zaterdag staat garant voor een groot aanbod aan talenten. Zo draait de populaire Ki/Ki als headliner een stevige set. Draaien Âme & Dixon een unieke B2B-set en geeft Artbat een vervolg aan zijn unieke showcase van DGTL 2022.

Valentina Luz vliegt vanuit Brazilië naar DGTL om een set neer te zetten met house, techno & funk- die tot ver in het Amazonegebied te horen zal zijn. Mees Salomé is het meestbrein van eigen bodem en zal zijn eerste liveshow geven op DGTL. De Boiler Room stage is dit jaar te vinden in een van de grote zalen van de NDSM-loods en biedt onderdak aan de legendarische vinyl-only powerhouse Freddy K (die ook b2b draait met Blawan) en stevige bass moves met dank aan DJ Fuckoff van Femme Bass Maffia.

DGTL ZONDAG: EXTRA ENERGIE OVER HET NDSM-TERREIN

Ook zondag staat het NDSM-terrein in het teken van DGTL. De diehards die dan nog energie overhebben, worden getrakteerd op een energieke set van de populaire Marlon Hoffstadt, alias DJ Daddy Trance. WhoMadeWho, die als headliner stonden op DGTL USA 2023, brengen hun live show naar de Amsterdamse festival editie, evenals DGTL ADE alumni Worakls Band, en Patrick Mason.

Na haar debuutalbum met de band The Charm in 2023 keert Avalon Emerson terug naar haar DJ-roots, op zoek naar de volgende stap na haar onvergetelijke Lowlands-set. Uit Zuid-Afrika lijken Amapiano trailblazers Major League Djz klaar om wat serieuze hitte te brengen naar Amsterdam, terwijl dichter bij huis, de Nederlandse man van het moment Chris Stussy aanwezig is om de DGTL menigte op de been te brengen voor een laatste crescendo van alles wat house is.

Op het Boiler Room podium maakt DGTLRecords topartiest Coloray zijn Boiler Room debuut, LSDXOXO levert zijn eerste Boiler Room set in vijf jaar, terwijl Boys Noize twee decennia aan het roer van de wereldwijde dance muziek viert. Bovendien keert het iconische Boiler Room-podium terug, maar dit jaar staat het binnen, in plaats van op de helling buiten zoals vorig jaar.

DGTL Amsterdam
NDSM-werf, Amsterdam
29, 30, 31 maart 2024
Dgtl tickets: dgtl.nl

 

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!