Net buiten Kaapstad, vlakbij Muizenberg (met die gekleurde strandhuisjes), ligt Kalk Bay (Kalkbaai). Zeker de moeite waard om te bezoeken, niet alleen vanwege de gezellige eet- en drinktentjes. Dit is namelijk dé plek voor thrift shopping, oftewel tweedehands spulletjes. In diverse winkels en boutiques vind je de meest bijzondere voorwerpen. Heb je het nodig? Vast niet. Wil je het hebben? Jazeker!

Kalk Bay bruist van de creativiteit en diversiteit. Van kunstgalerijen tot vintage winkels en hippe cafés – hier proef je de echte vibe van Zuid-Afrikaanse cultuur. Wat zijn leuke restaurants in Kalk Bay?

Lekker

Lekker betekent in het Zuid-Afrikaans hetzelfde als in het Nederlands. Dus hier zit je lekker, eet je lekker, drink je lekker én doe je lekker boodschappen. Een goede plek voor koffie, een brekkie (ontbijt), lunch of op sommige avonden voor diner. En dus voor lekkere boodschappen die je niet overal in Kaapstad en omgeving kunt krijgen, denk aan bijvoorbeeld Aziatische producten.
106 Main Road, Kalk Bay | lekkerkalkbay.co.za

Meer leuke restaurants Kalk Bay

Folk Café

Een gezellige plek aan het strand, ook geschikt voor kids met een playground. Lekker zitten met uitzicht op de oceaan, de berg en een windje door je haren. De muziek is een mix van stijlen, het eten klaargemaakt in een ouderwetse keuken (wat betekent dat je soms iets langer moet wachten) en ieder ingrediënt met liefde geselecteerd.
54 Main Road, Kalk Bay | folkcafe.co.za

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Folk Cafe (@fca_cpt)

Kortom, Kalk Bay is dé must-visit bestemming voor iedereen die houdt van een mix van cultuur, avontuur en ontspanning. Pak je zonnebril en je camera en laat je verrassen door deze hippe parel aan de Zuid-Afrikaanse kust!

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders