Een dagje naar de pinguïns kijken op Boulder Beach? Of ben je naar Kaap de Goede Hoop geweest? Grote kans dat je door het slaperige stadje Simon’s Town komt. Pak je camera erbij, want langs de hoofdstraat staan een aantal fotogenieke, koloniale gebouwen. Fun fact: Simonstad ligt aan False Bay. In deze wateren is de film ‘My Octocpus Teacher’ opgenomen.  Je kunt hier dus prachtig snorkelen en duiken. Welke restaurants je in Simon’s Town wil bezoeken vertellen we in deze shortguide.

Mirani Korean Kitchen

Als je naar Koreaans en Aziatisch eten verlangt tijdens je reis, zit je bij Mirani op de juiste plek. Je kunt er voor én achter op het terras zitten, achter zit je gezellig aan de waterkant. Ze doen ook take-away. De keuken is iedere dag open tot 18:00 uur, dus zorg dat je er op tijd zit. Dit wil je niet missen. Durven we het te zeggen? Ja! De beste Pad Thai in Zuid-Afrika! En helemaal niet duur.
Board Walk Center, Simon’s Town Harbour | facebook.com/minarict

View this post on Instagram

A post shared by M I N A R I (@minari_ct)

Meer leuke restaurants Simon’s Town

The Sweetest Thing

Een ambachtelijke bakkerij die je herkent aan de gele parasolletjes en bistro-achtige tafeltjes voor de deur. Maak hier een stop en geniet van cheesecake, chocolade éclairs en citroen meringuetaart. Je kunt hier ook een ontbijtje of lunch scoren. Alles wordt dagelijks vers gebakken en bereid door Doreen, die een award heeft gewonnen voor de Most Promising Pastry Chef. Alles gaat hier op z’n gemakje, dus neem de tijd.
82 St George Street, Simon’s Town | thesweetestthing.com

Simon’s Town is een perfecte mix van natuur, geschiedenis, avontuur en ontspanning. Deze hippe en levendige stad aan de kust is een plek waar je zeker verliefd op zult worden. Simon’s Bay is een absolute must-visit als je in de buurt van Kaapstad bent.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders