Restaurant Contrast Amsterdam is een prachtige aanwinst in Amsterdam-Noord. Deze wijk staat bekend om rauwe plekken die helaas steeds meer uit het straatbeeld lijken te verdwijnen. Gelukkig zijn er ook initiatieven die Noord weer een stukje mooier maken.
Bij de pontjes in Noord liggen al jaren enkele grote schepen, waarvan één vroeger graan vervoerde. Nu heeft dit cargoschip nog steeds een link naar eten, maar is het door een architect getransformeerd tot restaurant Contrast: een prachtig culinair restaurant aan het water in Noord.
p de bovenste verdieping kom je bij Contrast Amsterdam binnen in een lichte ruimte met grote ramen en uitzicht over het IJ, terwijl het beneden juist donker is, met ruimte voor exposities en partijen. Het verschil tussen deze ruimtes kan bijna niet groter zijn, en dat is precies waar dit restaurant om draait: contrast.
Het interieur bij Contrast is voorzien van witte muren die als afscheiding op het dek staan om de ruimte een speels en open karakter te geven. Dit in combinatie met de ramen, het licht en de bewegende schaduwen. De zaak is voorzien van veel houten elementen, zoals stoelen, tafels en een bar, gecombineerd met verschillende accessoires in prachtige aardetinten. Deze mix van licht, wit en hout creëert een oase van rust waardoor je direct zin hebt om aan tafel te schuiven.
Contrast Amsterdam menu: lokale producten- en seizoensgebonden ingrediënten
Restaurant Contrast probeert zoveel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid. Zo gebruiken ze lokale producten en seizoengebonden groenten. Ook wordt de olijfolie alleen naar Nederland verscheept met een zeilschip, komen alle natuurwijnen uit de Benelux, en brengt Wild ’n Zilt vis met een kotter. Extra leuk, want zo werden producten vroeger ook lokaal verscheept.
Het menu bij Contrast bestaat uit een 8-gangen chefsmenu met vegetarische, pescotarische en veganistische opties, die om de zoveel tijd door een nieuwe chef-kok worden bereid. Zo blijft het restaurant zich vernieuwen en verdiepen in de wensen die op dit moment spelen.
Chef Contrast: vangst van de dag staat op het menu
Chef Iñaki Bolumburu is de eerste die het concept van Contrast culinair mag vertalen, na te hebben gekookt bij bekende haute cuisine-restaurants als Venta Moncalvillo, Mugaritz, Pure C, Noma en Nerua.
Het chefmenu wordt bepaald door het weer en de vangst van de dag. Zo kan het zijn dat jij de laatste inktvistartaar met prei, knolraap en groene olijf op je bord hebt liggen en je buurman een horsmakreel met zeewier, wasabina en winterpostelein.
Deze culinaire reis bij Contrast Amsterdam wordt verder aangevuld met heerlijke radijs en rauwkost met dipsaus, kakelvers brood met zeewierboter en bruine portobello’s met kruiden uit verschillende keukens. De gerechten hebben daarbij steeds zo’n mooi contrast met het bord, waardoor je ze bijna als kunstobject wilt laten staan.
De desserts zijn ook een aangename verrassing. De oranje granita met gekonfijte appel en een glaasje yuzu smaakt naar meer. Ook het churro-dessert in ronde vorm met gebakcrème en framboos komt op het juiste moment om je vingers nog één keer goed af te likken.
Een bezoek aan restaurant Contrast in Amsterdam Noord staat voor een culinaire beleving waarbij alle zintuigen met verrassende smaken worden geprikkeld. Tel daar de prachtige locatie en het uitzicht bij op, en je avond kan niet meer stuk!
Contrast Amsterdam
Ms. van Riemsdijkweg 306, Amsterdam
restaurantcontrast.nl