Nieuwe restaurants in Amsterdam. Het is bijna niet bij te houden, zoveel nieuwe hotspots openen er iedere maand weer in deze mooie stad. Van hotspots om te ontbijten of te dineren op een drijvend paviljoen tot aan geheime cocktailbars waar je alleen naar binnen kunt met een speciale code.

Om het iets makkelijker voor je te maken verzamelen wij de nieuwste restaurants van Amsterdam in dit lijstje. In deze toffe lijst nemen we unieke restaurants mee die nét open zijn of hun deuren nog moeten openen. Dit overzicht zullen wij blijven updaten met nieuwe hotspots(jes), dus kom vooral elke maand kijken.

Een tip gemist? Laat het onze [email protected] dan weten!

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM CENTRUM

ZUM BARBAROSSA
Vroeger was Zum Barbarossa een illegale gokzaak in de kelder. Nu, 116 jaar later, is de bierkelder getransformeerd tot een underground oesterbar. Je kan hier aanschuiven voor een uitgebreid diner, maar ook voor fancy cocktails aan de bar.
Voetboogstraat 1, Amsterdam | zumbarbarossa.com

L’ENTRECÔTE ET LES GARCONS
In het oude pand waar eerst restaurant Vasso zat, opent binnenkort L’Entrecôte et les Dames een jongere zaak. Zonder ‘les Dames’ in de naam, maar nog steeds met een compleet vrouwelijk keukenteam. Zij hopen met deze nieuwe vestiging de Amsterdammer weer naar het centrum te verleiden.
Rozenboomsteeg 10B, Amsterdam 

CAFÉ MARCELLA
Bruincafé Marcella is al decennialang een begrip in het centrum. De mannen achter 3WO – bekend van o.a. bar Bonnie, De Waterkant en Volare – steken het café nu in een nieuw jasje.  In het café haal je een kop koffie, een vers getapt fluitje, een glaasje jenever of een goed glas wijn.
Amstelveld 21, Amsterdam | cafemarcella.nl

SUPPER INTIMATE
Tot deze geheime cocktailbar krijg je alleen toegang met een speciale code. In een stijlvol en warm interieur geniet je aan de bar van exclusieve cocktails en bites.
Singel 462, Amsterdam | supper.intimate.nl

DE WILLEM
De iconische Haarlemmerpoort is getransformeerd tot restaurant, café én wijnkelder. Je kan hier terecht voor een ontbijt, lunch of diner met maar liefst 50 verschillende wijnen op de kaart.
Haarlemmerplein 58, Amsterdam | de-willem.nl

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM NOORD

CAFE RESTAURANT METRO
Bij dit nieuwe restaurant in Amsterdam Noord ligt de focus van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds op groenten in ongecompliceerde gerechten. Chef Rients de Jong kookt hier met duurzame en seizoengebonden producten in een lichte en frisse setting.
Asterweg 22, Amsterdam | caferestaurantmetro.nl

POLLY GOUDVISCH
Vanaf de pont stap je straks zo deze nieuwe huiskamer hotspot in. Het restaurant is open in de ochtend voor koffie, in de middag voor lunch en in de avond om uitgebreid te dineren. In de zomer zit je hier op het zonnige terras met uitzicht over ‘t IJ.
Buiksloterweg 3-5, Amsterdam | polly.goudvisch.nl

nieuwe-restaurants-amsterdam-contrast

Contrast

NEXT NDSM
Dit nieuwe restaurant met een kosmopolitische uitstraling heeft dezelfde eigenaren als Pllek en zit gevestigd tegenover het pontje op de NDSM-Werf. De kaart bestaat uit kleine gerechtjes om te delen, terwijl je aan de indrukwekkende bar zit of door de grote ramen naar ’t IJ kijkt.
NDSM-Kade 2, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

PELUSA
Bij deze gastropub kan je terecht voor wild gefermenteerde bieren, natuurwijnen en een uitgebreide cider kaart. Chef Steven maakt op een parilla – een Argentijnse open vuur barbecue – lekkere (vega)gerechten van de kaart.
Leen Jongewaardkade 41, Amsterdam | pelusa.amsterdam

CONTRAST
Uit dit drijvende paviljoen met een expositieruimte en een restaurant komen alleen duurzame en bewuste keuzes de keuken uit. Dat geldt ook voor de cocktails, bieren en wijnen van de bar.
Ms. van Riemsdijkweg 306, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen 

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM OOST

FUKU RAMEN
Pop-up ramenrestaurant Fuku Ramen opent een vaste locatie in Oost. In Japanse sferen proef je handgemaakte noedels die een hoofdrol spelen, maar ook bij de groentes en desserts zal het niet aan aandacht ontbreken.
Ingogostraat 14A, Amsterdam | fukuramen.com

VANOOST
Restaurant Felix is omgedoopt tot VanOost op een nieuwe locatie. Het fine finding restaurant is geopend in het eveneens gloednieuwe Pillows Grand Hotel Maurits at the Park. Schuif aan voor een culinaire ervaring waar alle zintuigen worden geprikkeld.
Mauritskade 61, Amsterdam | vanoostrestaurant.com

nieuwe-restaurants-amsterdam-detros

© Buurtcafé De Tros - Nick Anthony

nieuwe-restaurants-amsterdam-hangar

Hangar

BUURTCAFÉ DE TROS
Sinds begin dit jaar is dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oost omgedoopt als favoriete buurtcafé. Verwacht kleine gerechtjes, snacks en goddelijke smashburgers je kunt combineren met alle wijnen van de kaart.
Linnaeusstraat 63, Amsterdam | detrosamsterdam.nl

HANGAR
De bekende hangar in Noord brengt zijn Berlijnse vibe nu ook naar Oost. Lekker chill borrelen of dineren terwijl je uitzicht hebt op de jachthaven en de Amsterdamseburg.
Zuiderzeeweg 6H, Amsterdam | hangar.amsterdam

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM ZUID

TASTE LIKE CHICKEN
Het eerste kiprestaurant van Nederland, zonder kip. Verwacht plant-based kipgerechten voor take away en delivery of neem plaats in een kleurrijke setting of de verborgen inifinity rainbow room, waar je alleen naar binnen kan met een code.
Van Woustraat 29h, Amsterdam | tastelikechicken.com

HACHI
De eigenaren achter Calle Ocho en de mede-eigenaren van de Chin Club en Lovelee, vonden het tijd voor een nieuwe cocktailbar. Het resultaat? Een late-night cocktailbar met een kleurrijk interieur, Japanse kunst, jungleprints en een spectaculaire cocktailkaart.
Albert Cuypstraat 18, Amsterdam | barhachi.nl

HEEMELRIJCK
Familierecepten die hier sinds 1949 zijn ontwikkeld, worden weer in ere hersteld. Nu, 44 jaar later, neemt de tweede én derde generatie de lead met de zaak. In een nostalgische setting proef je typisch Hollandse gerechten zoals snert, suddervlees en stamppot.
Van Woustraat 23, Amsterdam | heemelrijck.nl

PARKZUID
De mannen achter Strandzuid openen in het Vondelpark een nieuwe hotspot, genaamd Parkzuid. In de ochtend kan je er terecht voor een goed ontbijt, de lunch staat in het teken van gezond gerechten en comfort food en vanaf maart kan je in de avond ook aanschuiven voor het diner.
Vondelpark 3, Amsterdam | park-zuid.nl

AMI
AMI is een klassieke Franse bistro, met een artistiek en urban randje. Het gevoel alsof je in Le Marais zit, maar dan midden in De Pijp. Bij deze nieuwe hotspot kan je straks op elk moment van de dag terecht op het terras, aan de bruisende bar of in het restaurant om uitgebreid te tafelen.
Eerste van der Helststraat 51, Amsterdam

KID AMSTERDAM
Kip ’n Drip staat bekend om mega-lekkere fried chicken gerechten voor take away. De kip toko opent nu een fysiek restaurant met de wel bekende chickenburgers, malse gegrilde kip en nog veel meer kip specials.
Ruysdaelkade 251, Amsterdam | kidamsterdam.com

BAR BELLINI
Eind februari opent deze Italiaanse bar zijn deur. Op de kaart staan gerechten om te delen met dagelijkse specials, zoals huisgemaakte focacciabrood, pasta’s of tiramisu. Aan cocktails en wijntjes ook geen gebrek en er is ruimte om tot de laatste uurtjes te dansen.
Ferdinand Bolstraat 17-19, Amsterdam | barbellini.nl

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM WEST

MASMAIS MARISQUERIA
Marisqueria betekent visrestaurant en dat is precies wat het is. Onze vrienden van MasMais Taqueria maken Bolo nóg leuker en hebben een tweede restaurant geopend in dezelfde buurt met vis als hoofdingrediënt.
Admiraal de Ruijterweg 273A, Amsterdam | Uitgebreid artikel lezen

PEPITO
Aan het pleintje op de hoek van de Bosboom Toussaintstraat, opent dit jaar tapasbar Pepito. De verbouwing is net gestart. Zodra er meer over deze nieuwe hotspot bekend is, laten we dat weten.
Eerste Constantijn Huygensstraat 21, Amsterdam

FELPERLAAN
Een buurtrestaurant waar je straks romantisch kan dineren met smaken uit de Zuid-Franse, Noord-Italiaanse en Spaanse keuken. Op de kaart staat een drie-, vier- en vijf gangen menu, chefs menu en een selectie van Georgische natuurwijnen.
Hoofdweg 141, Amsterdam | restaurantfelperlaan.nl

IKARIA PARK
Deze zaak zit goed verstopt in het Bilderdijkpark. Zodra je deze Griekse hotspot hebt gevonden, kan je aanschuiven en genieten van traditionele Griekse gerechten die in een modern jasje zijn gestoken met een lokale twist en Griekse wijnen.
Bilderdijkpark 1A, Amsterdam | ikariapark.nl

FIKISSIMO
Onder de Fiko paraplu opent dit jaar een nieuw, Mediterraans restaurant met de naam Fikissimo. Ze staan te springen om open te gaan en wij zijn ontzettend benieuwd naar de kaart.
Eerste Constantijn Huygensstraat 35-37, Amsterdam 

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders