Maandag 16 tot en met zondag 22 september staat Negroni Week Amsterdam weer voor de deur. Tijdens Negroni Week kun je de bitterzoete Italiaanse klassieker opnieuw ontdekken bij de tofste bars in Amsterdam.

De Negroni is al meer dan een eeuw dé favoriet tijdens elke aperitivo. Met zijn iconische combo van gelijke delen Campari, gin en rode vermout kan iedereen een Negroni shaken. Maar geloof ons, deze cocktail is zoveel veelzijdiger dan je denkt. Tijdens Negroni Week laten bars wereldwijd jou de meest creatieve Negroni-creaties proeven.

En het mooiste? Met elke Negroni die je drinkt, wordt geld ingezameld voor Slow Food: een wereldwijde community die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Negroni Week Amsterdam

Negroni recept: zelf een Negroni cocktail maken

Zin om zelf de Mediterrane vibes in huis te halen? Zo maak je de lekkerste Negroni.

Ingrediënten:

  • 30 ml Campari
  • 30 ml Gin
  • 30 ml Rode vermout
  • 1 Schijfje sinaasappel

Bereidingswijze:

  1. Vul een glas met ijs, schenk 30 ml Campari, 30 ml gin en 30 ml rode vermout erbij
  2. Roer je glas en top af met een schijfje sinaasappel

Zin in een twist? Probeer eens een Negroni Sbagliato (met prosecco in plaats van gin) of de Old Pal (gin vervangen door rye whiskey). Cheers!

Programma Negroni Week Amsterdam

Tijdens Negroni Week Amsterdam draait het om next-level Negroni’s in de tofste cocktailbars van Nederland. Wereldberoemde bartenders vliegen speciaal naar Amsterdam om voor één avond de bar over te nemen.

Maandag 16 september trapt Tata uit Kopenhagen af in Rosalia’s Menagerie. Woensdag 18 september wordt het dubbel feest als Selva & Sonora (#33 in World’s Best Bars) uit Rome neerstrijkt in Amsterdam, met Freni & Frizioni als tijdelijke gast in het restaurant. Op vrijdag 20 september brengt Fitz’s Bar in het Pillows Hotel een smaakexplosie met Little Red Door uit Parijs, momenteel op nummer 6 van The World’s 50 Best Bars.

Negroni Week programma

De Negroni Week sluit je stijlvol af met een closing party bij LuminAir. En heb je trek na al die Negroni’s? Bij nNea (#8 Best Pizza) haal je de hele week een exclusieve ready-to-drink Negroni, ontwikkeld met Groovy Fluids Lab, naast hun beroemde pizza’s.

Kortom, dit wil je niet missen. Drink, ontdek en doe een rondje langs de coolste bars van Amsterdam tijdens Negroni Week Amsterdam.

Negroni Week Amsterdam
Wanneer: Maandag 16 t/m zondag 22 september
Info: negroniweek.com

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders