LuminAir Amsterdam zit op nog geen 5 minuten lopen van het Centraal Station. Op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton wandel je — voorheen SkyLounge Amsterdam — het spectaculaire LuminAir binnen. Een rooftopbar met een prachtig panorama-uitzicht over de stad, die daarom terecht: ‘The bar above Amsterdam’ mag heten.

Het uitzicht — met de steeds wisselende kleuren in de lucht — is een inspiratiebron voor skybar LuminAir geweest. Wolkvormige installaties decoreren het plafond, die door lichtprojecties op een magische wijze van kleur transformeren. Er hangen stroken led-verlichting tussen de spiegels waarop een weerspiegeling van de skyline te zien is. Grote ramen van de vloer tot aan het plafond maken het af, omdat deze het licht en de kleuren van de lucht in de spiegels doen weerkaatsen.

LuminAir Amsterdam eten-2
LuminAir Amsterdam cocktails-2

LUMINAIR AMSTERDAM INTERIEUR

Het interieur bij Luminair Amsterdam is een mix van uitgesproken kleuren en pluche designmeubels. Deze staan verspreid door de ruimte waardoor je bij LuminAir op verschillende plekken kunt  gaan zitten. Zo kun je naast de grote ramen, op het dakterras of aan de ovale bar een toffe plek vinden die je door de wolkvormige lichtinstallaties bijna lijkt te hypnotiseren.

In LuminAir bevindt zich ook een exclusieve ruimte, genaamd: Eclipse. Hier kan je terecht voor high society-evenementen, luxe productlanceringen, creatieve pop-ups en decadente privé-feesten met een mooi uitzicht over de stad.

LuminAir Amsterdam interieur-1
LuminAir Amsterdam eten-1
LuminAir Amsterdam skybar-1-5
LuminAir Amsterdam skybar-2

LUMINAIR MENU- EN COCKTAILKAART 

Bij LuminAir draait het om eerste klas mixologie met bijpassende bites. Het signature Lumen Menu bestaat uit acht alcoholische en drie alcoholvrije high-end cocktails die zijn gecreëerd op basis van lumen: de intensiteit van licht en warmte. Gerechten uit de keuken zijn een internationale mix van oesters, sushi en rendang tot aan gefrituurde bloemkool. Ideaal om te delen! De chef geeft aan deze gerechten een eigen twist en daardoor zijn deze perfect met de cocktails te combineren.

LuminAir Amsterdam eten
LuminAir Amsterdam cocktails

Zowel de bar en de keuken hebben een focus op zero- of minimal waste-technieken en daarnaast gebruiken zij lokale producten om zo het culinaire aanbod zoveel mogelijk te verduurzamen. Naast deze doelstelling heeft de cocktailbar ook de ambitie om in de toplijst van The Worlds 50 Best Bars te komen.

LuminAir is een mooie aanwinst als skybar in Amsterdam en mag daarom niet ontbreken aan het lijstje met de beste rooftopbars in Amsterdam. Of je nou in de middag of avond van een waanzinnig uitzicht wil genieten, bij deze skybar waan jij je altijd in de wolken!

LuminAir
Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
luminairamsterdam.com

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders