Eetcafé Edita Amsterdam is gevestigd aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West. Anna Meyer is de eigenaar van Eetcafé Edita. Na haar avonturen bij verschillende restaurants — waaronder restaurant De Kas — kon zij niet langer wachten om haar eigen restaurant in Bos en Lommer te openen. Het restaurant is vernoemd naar haar oma, waarmee ze haar een eerbetoon brengt.

Waar de vorige eigenaar (Local Hero) koos voor een minimalistisch wit interieur, is het bij Eetcafé Edita totaal anders. De zaak is voorzien van rode en taupeachtige tinten, vintage stoelen en gezellige zitjes, wat de zaak een warme uitstraling geeft. De inrichting — van meubels tot servies — is door haar moeder samengesteld en bij verschillende kringloopwinkels gekocht. Achterin de zaak hangen gekleurde posters aan de muren en vooraan gouden spiegels met daarop de heerlijke weekspecials. De combinatie van kleuren en het interieur geeft een knus huiskamergevoel waar je graag lang blijft plakken.

Eetcafé Edita Amsterdam-07
Eetcafé Edita Amsterdam-07
Eetcafé Edita Amsterdam-07
Eetcafé Edita Amsterdam-07

Menu Eetcafé Edita Amsterdam: Zuid-Europese gerechten

Het menu bij Eetcafé Edita bestaat uit een mix van Zuid-Europese gerechten, geïnspireerd door landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Elk seizoen wisselt het à-la-cartemenu met nieuwe gerechten, waarbij zoveel mogelijk met lokale Nederlandse producten wordt gewerkt. Het mediterrane menu bestaat uit gerechten die je met elkaar kunt delen, zodat je de hele kaart kunt proeven. Delen mag, maar hoeft niet.  Je kunt er ook voor kiezen om een grote portie voor jezelf te bestellen.

Er staan zowel koude als warme gerechten op de kaart. Denk bij koude gerechten aan een oeuf met langoustinemayo en forelkuit, gamba’s met pangrattato of een artisjok die je mag uitkleden en in een verrukkelijke vermouth-mosterdsaus mag dippen.

Menu Eetcafé Edita Amsterdam
Menu Eetcafé Edita Amsterdam
Menu Eetcafé Edita Amsterdam
Menu Eetcafé Edita Amsterdam

Bij warme gerechten kun je denken aan kwartel met bramenjus en venkel of een lamsschenkel met jus de veau, waarbij je zeker bites zoals een hartige éclair met kippenlever of Olafbrood met opgeklopte bruine boter wilt combineren.

Uiteraard kun je bij deze gerechten ook nog iets extra’s bestellen, zoals smashed aardappeltjes, botersla of ratatouille. Liever zin in een special? Kijk dan op de spiegels, waar de weekspecials je tegemoet glimmen. Zo aten wij een heerlijke zeebaars.

Nog ruimte voor een toetje? Bestel dan zeker de Hemelse modder met amandel en kardemom.

Bij Eetcafé Edita kun je naast lunch of diner ook aanschuiven bij evenementen die worden georganiseerd. Denk aan een Fruit de Mer-lunch en elke zondag oesters voor €1,50.

Het maakt bij Eetcafé Edita niet uit of je nu komt om alleen wijntjes te nippen van de uitgebreide wijnkaart (65 wijnen) of om bubbels en oesters te slurpen op het terras. Eetcafé Edita is in Amsterdam-West een warme plek voor iedereen.

Eetcafé Edita
Jan van Galenstraat 92h, Amsterdam
eetcafe-edita.nl

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders