Het Oesterfestival van Amsterdam keert dit jaar terug naar evenementenlocatie Levenslang. Bedenkers Shannice en Leonne werken al jaren in de wereld van oesters met hun bedrijf Koester je Oester.  Na jarenlang oesterwandelingen door de stad te hebben georganiseerd vonden ze het tijd voor iets groters. Zo vond vorig jaar het eerste 1-daagse Oesterfestival plaats en is het dit jaar tijd voor 2 dagen.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september toveren ze Levenslang Amsterdam in Oost voor 2 dagen om tot een oesterparadijs waar alle soorten en maten, mét bijpassende bubbels en wijnen te proeven zijn.

Het Oesterfestival Amsterdam bij Levenslang
Het Oesterfestival Amsterdam bij Levenslang

“Er zijn zoveel verschillende soorten oesters en smaken dat we ze gekscherend wel eens vergelijken met wijnen. De diverse kweekvormen, kweektijd, zoet en zout water, hoeveelheid plankton en verschillende terroir in variërende landen zorgen voor zoveel opties. Daar willen we alle oesterliefhebbers in laten meeproeven.” Aldus, Shannice Wilner.

Op het festival zullen oesterbars en oester leveranciers uit verschillende landen hun beste producten serveren. Zo zijn onder andere ondernemers als Aqua Mossel-Triton, de Oesterij, the Oyster show, en Oestronomi van de partij.

Het Oesterfestival in Amsterdam wordt daarnaast in samenwerking met de kleine Nederlandse importeur TO-MI Champagne georganiseerd. Want, wie oesters zegt – zegt champagne. Maar ook voor de liefhebber van bier, wijn en alcoholvrij is er genoeg te proeven.

OESTERS, OESTERS EN NOG MEER OESTERS

“Stentler: Het enthousiasme van de restaurants en ondernemers in de oesterbusiness werkte voor ons heel aanstekelijk. Al snel ontstond het idee om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren waar we samen met veel van deze ondernemers een oesterparadijs optuigen. We hopen dat dit festival een jaarlijks evenement zal worden en dat we hiermee een nieuwe traditie in Amsterdam kunnen vestigen.”

Je kan Het Oesterfestival Amsterdam in twee shifts bezoeken; van 12.00 tot 17.00 en van 17.00 tot 22.00. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Er is naast eten, drinken en muziek genoeg anders leuks te beleven, zoals een cursus oestersteken en een heuse oester expositie.

Oesterfestival 2024
Wanneer:
21 en 22 september 2024
Waar: Levenslang Amsterdam

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders