Als je binnenstapt bij Cerveceria Boulevard in Utrecht, krijg je het direct lekker warm. En de mediterrane sfeer die de broers Aben met deze Spaanse bar hebben neergezet slaat aan, want het zit helemaal vol.

Daan en zijn broer runnen de tent, een bar waar je oorspronkelijk enkele hapjes kon bestellen bij je drankje, maar waar je niet terecht kon voor diner. Maar laten we eerlijk zijn: 1 pintxos is geen pintxos, dus breidde Cerveceria Boulevard de kaart uit. Daan krikte zijn Spaans op zodat hij zelf de communicatie met Baskische leveranciers kon doen en gezellig kan ouwehoeren met de Spaanse koks die de open keuken bemannen.

Wij mogen ons installeren tussen de etende, kletsende en borrelende mensen aan de bar en aan de hoge houten tafels. Achterin de zaak zitten gasten onder een schildering van tangodansers onderuitgezakt op de gezellige hoekbank, te wachten op een tafeltje. Vanaf onze plek kunnen we de pintxos zien glinsteren in de vitrine, waarachter de koks onder gedroogde hammen en knoflookbollen staan te kokkerellen. Ook Daan is druk aan het werk. We laten ons verrassen met een plateau van onder andere hemelszachte serranoham, chorizo, truffelkaas, olijfjes en krakend vers brood met aïoli.

Cerveceria Boulevard Utrecht
Cerveceria Boulevard Utrecht
Cerveceria Boulevard Utrecht

ZOMERSE HAPJES BIJ JE BIER OF ALS DINER

En wat een opluchting dat we onze hapjes niet zelf hoefden uit te kiezen! Want als je de menukaart van Cerveceria Boulevard bekijkt, vliegen de tapas, bocatas, sangria’s en Spaanse lekkernijen je om de oren. Van Spaanse ham en manchego, tot bijzondere pintxos met pata negra, geitenkaas en honing of met gegrilde tonijn, wasabicrème en zeewier.

Zin in een stevig bord eten maar wel je zomerkriebels stillen? Dan kun je hier op maandag en dinsdag voor 7,50 een portie paella bestellen. Houdt in ieder geval je paspoort gereed, want na een bezoekje aan Cerveceria Boulevard krijg je spontaan zin om een citytrip naar Barcelona te boeken en je onder de Spaanse zon tegoed te doen aan nog meer pintxos. Olé!

Cerveceria Boulevard
Burgemeester Reigerstraat 45, Utrecht
cerveceriaboulevard.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders