Een beetje verscholen op het Mariaplein in Utrecht, op loopafstand van het station, vind je sinds 2015 hotel, bloemist maar bovenal restaurant Le Jardin. Op culinair gebied een enorme aanwinst voor Utrecht. Voor de kleurvolle gerechten laat het restaurant zich inspireren door de traditionele Franse brasserie.

Maar ook voordat je het sfeervolle restaurant inloopt, waan je je even in Frankrijk: naast het restaurant bevindt zich bloemist Le Jardin waar je terechtkunt voor de mooiste veldboeketten, schattige plantenpotjes en een enorm scala aan hippe plantjes om neer te zetten of op te hangen. Het perfecte adres dus, voor als je op zoek bent naar een groen cadeautje (aan jezelf). Kun je gelijk even door de metalen schuifdeur het restaurant in wippen voor een luxe 2-, 3- of 4-gangenlunch, of een bijzonder diner (tot 7 gangen!).

LE JARDIN UTRECHT
LE JARDIN UTRECHT
LE JARDIN UTRECHT

Bij Le Jardin wordt gewerkt vanuit het 80-20-principe: 80% groente, 20% vlees of vis. Dus in plaats van een blaadje sla bij je biefstuk, krijg je hier een langoustine bij je pastinaak en boerenkoolpuree in kippenjus, of stukjes anijs-makreel bij het (overheerlijke!) bietengerechtje met zeebanaantjes. En de vegetarische versie van de klassieke Franse steak tartaar is nauwelijks te onderscheiden van het origineel.

Ieder gerecht bij Le Jardin is een waar kunstwerk en – hoe cliché ook – zorgt voor een smaakexplosie die je direct wil nabespreken met je tafelgenoten. En in combinatie met de bijzondere, veelal Franse wijnen, komen de smaken nog beter tot hun recht.

LE JARDIN UTRECHT
LE JARDIN UTRECHT

GROENTENOMIE ZOALS JE NOG NOOIT GEPROEFD HEBT

Hou je van goed eten en ben je op zoek naar iets bijzonders, dan is Le Jardin dus een absolute must. Als de temperatuur het toelaat, zit je er heerlijk knus op het terras, waar ’s avonds de fakkels aangaan. En dankzij het donkerblauwe interieur van het restaurant, het vele groen, de openhaard én de plantenkassen (met verse kruiden) tussen de tafels, heb je binnen ook altijd een gezellig tafeltje te pakken.

Zodra Lars (algemeen directeur bij Le Jardin en gastheer) aan je tafeltje verschijnt, weet je dat je in goede handen bent. Hij neemt alle tijd om je vol passie te vertellen over de wijnen en waarom die perfect passen bij het gerecht. En als je met net zoveel passie geniet van die gerechten, kan je avond niet meer stuk.

Le Jardin
Mariaplaats 42, Utrecht
lejardin.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders