In de voormalige brandweerkazerne van Utrecht, op de altijd gezellige en drukke Ganzenmarkt, zit Daen’s: een concept store, lunchroom en hotel. De winkel en lunchroom liggen direct naast elkaar, en worden gescheiden door een muur met enkele grote etalageruiten. Daardoor wordt het shoppende publiek vanzelf verleid om te komen lunchen bij de buren, en denk je tijdens je kopje koffie in de lunchroom als snel: ‘oeh, straks even kijken naar die mooie jas die daar hangt’.

Hoewel zowel het grote terras als de lunchroom van Daen’s een strak en Scandinavisch tintje heeft, met veel grijs, blauw en wit, is het binnen knus en gezellig. De ronde bogen scheiden de lange bar van de tafeltjes en de muren zijn gedecoreerd met pagina’s uit fashion magazines. In het midden van de zaak staat een schattig leren bankje, waar je – zo blijkt – ook prima aan kunt lunchen.

De bar wordt gesierd door een grote vaas met bloemen, een stijlvolle stellage met onder andere linnen bedrukte Daen’s-tassen en een vitrine met prachtige taarten, zoals een oreo cheesecake, een glutenvrije chocoladetaart en een schattige hummingbird pie met bloemetjes.

DAEN'S UTRECHT: SHOPPEN, LUNCHEN EN SLAPEN OP DE GANZENMARKT
DAEN'S UTRECHT: SHOPPEN, LUNCHEN EN SLAPEN OP DE GANZENMARKT

Bij de vriendelijke dames van Daen’s bestelden we de Daen’s mini clubsandwich en de tonijn sandwich, met appel, augurk, kappertjes, rode ui en citroendressing. Beide erg lekker en vers bereid in de kleine keuken achterin de zaak. Vooral de clubsandwich bevatte een soort magische chilimayonaise waardoor je niet kon stoppen met eten.

Maar ook de sandwich met hummus en geroosterde groenten, de makreelsalade en de ontbijtjes waren volgens ons een goede keuze geweest. En vergeet die kop thee of latte! Als je bij Daen’s gaat lunchen, hoort daar een lunch cocktail bij, zoals de mimosa met bubbels en verse jus. Feestelijk én – *hik* – lekker!

DAEN'S UTRECHT: SHOPPEN, LUNCHEN EN SLAPEN OP DE GANZENMARKT
DAEN'S UTRECHT: SHOPPEN, LUNCHEN EN SLAPEN OP DE GANZENMARKT

LUNCH, TAART, COCKTAILS EN FASHION: WAT WIL EEN MENS NOG MEER?

En als je dus een keer een bijzondere plek zoekt (voor een vriend) om te overnachten (of als je zo moe bent van het shoppen en zo vol zit van die goddelijke caramel shortbread met chocola), dan is daar bed & breakfast Room One. Jazeker: één hotelkamer.

Een designkamer in opnieuw Scandinavische sferen, en dus gevestigd op één van de fijnste pleintjes van Utrecht. En ontbijten? Dat doe je natuurlijk beneden, met een croissantje, scone, muesli bowl, of gewoon met vijf stukken taart.

Daen’s Café
Korte Minrebroederstraat 13-17, Utrecht
daens.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders