Riot Restobar in Amsterdam is onderdeel van Conscious Hotel Amsterdam City (The Tire Station) en is een eerbetoon aan de Aardappeloproer uit WO I, toen Amsterdam te kampen had met voedseltekorten en het volk in opstand kwam tegen de voedselschaarste.

Rebelse Jordanese huisvrouwen kwamen in de zomer van 1917 in opstand toen er geen aardappelen meer verkrijgbaar waren. Deze woede nam nog verder toe toen zij zagen dat in de Prinsengracht schepen vol met aardappelen lagen, die bestemd waren voor het leger en niet voor de eigen bevolking.

Bar Riot Restobar Amsterdam
Interieur Riot Restobar Amsterdam
Interieur Riot Restobar Amsterdam
Interieur Riot Restobar Amsterdam

De aardappeloproer staat om deze reden voor een nauwe band tussen Amsterdam en de aardappel. Riot, wat staat voor opstand, verwijst naar het rebelse karakter wat in elke Amsterdammer schuilt. Dit is gelijk een inspiratiebron geweest voor het concept tijdens een uit de hand gelopen grap aan tafel. Hierbij had de aardappel een hoofdrol in één van de gerechten en dat smaakte naar meer.

Riot Restobar is geïnspireerd op deze aardappeloproer en geeft de groente, die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Nederlandse keuken, een ere podium in de gerechten en in de kleuren van het interieur.

Menu Riot Restobar
Menu Riot Restobar
Bier Riot Restobar
Gerechten op het menu bij Riot Restobar

Menu Riot Restobar: van oesters met aardappels tot ceviche van zeebaars

Bij Riot Restobar in Amsterdam kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner met gerechten uit een 100% organische keuken. Het menu is een shared-dining om gezellig een avond lang te tafelen. Chef-koks in de keuken zetten de aardappel centraal en volgen het 80/20-principe. Dit betekent dat de chefs voornamelijk met groenten werken, maar af en toe een uitstapje maken naar (duurzame en lokale) vis en vlees.

Zo staan er op de kaart klassieke aardappelkroketjes, maar ook oeufs mayonaise met aardappelrouille en bieslook. Of een croissant gemaakt van aardappel met duxelles, tuinbonen, bundelzwam en walnoten. Dit wil je proeven als snack: aardappelbrood met mierikswortelboter. Geen trek in piepers? Dan staan er ook genoeg andere gerechten op de kaart.

Kortom: Riot Restobar is een prachtige restobar in Amsterdam waar je komt voor Amsterdamse gezelligheid en fijne smaken. Of dat nu is tijdens een uitgebreid diner, een cocktail, een biertje gebrouwd van aardappels of een klassiek kopstootje aan de bar. Bij Riot smelt de hele buurt samen en komt je rebelse geest naar boven.

Riot Restobar
Amstelveenseweg 7, Amsterdam
riotrestobar.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!