Wanneer je een reis door Bali maakt, dan mag Ubud niet aan je lijstje ontbreken. Deze prachtige bestemming staat bekend als het culturele hart van Bali en is een walhalla voor traditionele ambachten en dans waar veel creative expats (digital nomads, kunstenaars, schrijvers) en locals wonen.

Ubud ligt op ongeveer 2 uur rijden van Canggu en word omringd door het regenwoud, rijstvelden, hindoetempels en prachtige watervallen. Hierdoor is het een populaire bestemming eworden en is het centrum erg druk en toeristisch. Voor rust of yoga retreats kun je beter buiten het centrum — tussen de groene rijstvelden — een accommodatie boeken. Wij adviseren om 3 of 4 nachten te verblijven, want er valt genoeg te doen.

Ubud temple

Ubud bezienswaardigheden en activiteiten

Monkey Forest Ubud

In dit heilige apenbos wonen honderden makaapen die vrij rondlopen tussen de oude tempels. Deze apen zijn erg brutaal en duiken vanuit het niets op. Let hier goed op je spullen en vooral op je zonnebril of telefoon.
Jl. Monkey Forest, Ubud | monkeyforestubud.com

Bali Farm cooking school

Leer de geheimen van de Balinese keuken kennen met een kookcursus. In de ochtend ga je eerst naar een lokale markt voor alle ingrediënten en vervolgens leert hoe je lekkere traditionele Balinese gerechten kunt bereiden.

Ochtendmarkt

Deze lokale markt zit midden in het centrum. De markt is in de ochtend tussen zes en negen een walhalla met verse producten en exotische kruiden. Na negen uur transformeert de markt tot een toeristenmarkt vol met souvenirs.
Jl. Raya Ubud No.14, Ubud

Monkey Forest Ubud
Ubud Market

Traditionele dansvoorstelling

Bezoek een dansvoorstelling, zoals de Kecak-dans of de Legong-dans. Deze dans laat je de rijke Balinese cultuur en tradities laten zien. Wij bezochten de Kecak & Fire Dance in de Pura Dalem Ubud tempel.

Traditionele Balinese massage

Je kunt Bali niet verlaten zonder een Balinese massage. Er zijn onwijs veel spa’s en wellnesscentra te vinden waar je deze ontspannende massage kunt krijgen.

Yoga en retreats

Ubud staat bekend als het walhalla voor een spirituele ervaring. Met talloze yogastudio’s en retreats is dit dé ideale bestemming voor yogaliefhebbers

Kecak & Fire Dance in de Pura Dalem Ubud tempel.

Kecak & Fire Dance in de Pura Dalem Ubud tempel

Tempels in Ubud

Ubud Palace (Puri Saren Agung)

Dit paleis dient als een historisch en cultureel centrum waar traditionele dansvoorstellingen en ceremonies worden gegeven.
Jl. Raya Ubud No.8, Ubud

Ubud Water Palace (Puri Saren Agung)

Een historisch koninklijk paleis gebouwd in de traditionele Balinese architectuur met prachtige tuinen en vijvers met roze lotusbloemen.

Pura Dalem Ubud

Deze heilige tempel is gewijd aan Shiva, een van de belangrijkste goden in het Hindoeïsme. Hier bezochten we een traditionele dansvoorstelling in de avond. Bovengenoemde tempels zitten allemaal in dezelfde straat.

Ubud Water Palace (Puri Saren Agung)

Ubud Water Palace (Puri Saren Agung)

Wandeling door de rijstvelden in Ubud

Tegalalang en Subak Juwuk Manis

Tegalalang is één van de meest gefotografeerde plekken in Bali vanwege het heuvelachtige landschap, maar is daardoor ook erg toeristisch. Subak Juwuk Manis is minder bekend en heeft ook prachtige groene rijstterrassen waar je doorheen kunt wandelen. Wat de mooiste rijstvelden van Bali zijn lees je hier.

Sari Organic Walk of de Campuhan Ridge Walk

Dit zijn beide populaire wandelroutes in, maar het zijn twee verschillende ervaringen. De Campuhan Ridge Walk ligt hoger en begint bij de Campuhan-brug. Hier wandel je over een heuvel met een panoramisch uitzicht op rijstvelden een groene omgeving. De Sari Organic Walk laat je kennismaken met het platteland, kleine dorpjes en de rustige rijstvelden in Ubud.
Route Campuhan Ridge Walk | Route Sari Organic Walk

Ubud ligt in het centrale deel van Bali en vanaf daar kun je makkelijk naar anders steden zoals Sidemen of Canggu reizen.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders