Ela Restobar is gevestigd in Amsterdam in de Jordaan op een hoek aan de Elandsgracht. Omdat het op een drukke hoek zit kan je er heerlijk naar mensen kijken. Verwacht een all-day food concept geïnspireerd door de Mediterrane keuken, gecombineerd met een modern interieur.

De zaak is knus en intiem en over de gehele breedte van Ela is een grote bar waar je aan kunt zitten. Liever een eigen tafel? Schuif dan aan bij een van de zitjes aan het raam waar je naar de voorbijkomende mensen kunt kijken.

Ela refereert naar de Elandsgracht en typische warme Jordanese gastvrijheid, met de bedoeling dat iedereen van ’s morgens to ’s avonds terecht kan. In de komt ochtend kom je bijvoorbeeld voor een Spaanse koffie, een uitgebreide lunch met een Italiaans biertje in de middag of een diner. Je kunt op elk moment van de dag bij Ela aanschuiven voor een hapje- en of drankje.

Menu Ela Restobar Amsterdam
Menu Ela Restobar Amsterdam
Menu Ela Restobar Amsterdam
Menu Ela Restobar Amsterdam

Menu Ela Restobar: klassieke mediterraanse gerechten met een twist

Chef Teun Dikkers zorgt bij Ela Restobar voor het menu met een mix van klassieke gerechten uit de mediterrane keuken. Deze gerechten zijn ontstaan uit een voorliefde voor de Mediterrane keuken, maar de chef heeft daar een moderne draai aan gegeven.

Wat je wil proeven? Om te beginnen met de Hamachi van dungesneden stukjes yellowtail kingfish (een makreelachtige vis), drijvend in karnemelk en een olie met dille en winterpostelein. Dit gerecht ziet er niet alleen elegant uit, maar is zo zacht van smaak dat het weg lijkt te smelten in je mond. Ook lekker is de forelkaviaar met aardappelchips, waarbij de viseitjes en de krakelende chips met elkaar lijken te spelen.

Aan een chille zondag lunch mag een plankje Jamón ibérico en een glaasje bubbels uiteraard niet ontbreken bij Ela.

Kortom ben je op zoek naar een restobar in Amsterdam en in de buurt van de Jordaan? Schuif dan zeker aan bij Ela Restobar ‘’An All Day Kind of Thing’ aan.

Ela Restobar 
Elandsgracht 45, Amsterdam
elarestobar.nl

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!