Ben jij fan van goede wijnen en houd je er van om verrast te worden door de specialiteiten van de keuken? Dan is De Paskamer in Amsterdam zeker een aanrader voor jou. De in Oud-Zuid gelegen wijnbar werkt met veel verschillende gerechten die in kleine porties opgediend worden, hierbij worden wijnen geserveerd die perfect zijn afgestemd op het door jou gekozen gerecht. Niet alleen de smaakervaring is sensationeel, maar ook de presentatie zal jou zeker doen verbazen. Niets is wat het lijkt..

De Paskamer Amsterdam: WINE AND DINE MIDDEN IN OUD-ZUID

Het shared-diningconcept van de paskamer is iets waar je, geloof mij, heel erg gelukkig van wordt. Je kunt hier terecht voor een heerlijk diner, borrel of wijnproeverij. Het concept is te vergelijken met de uit de Spaanse keuken afkomstige tapas. De chef en tevens eigenaar, zal samen met zijn team in gaan op jouw wensen. Hij weet van elk gerecht een waar kunstwerk te maken. De keuken rijkt van zoete aardappelfrites met yoghurt tot dungesneden octopus met pimento de la Vera.

Mocht je de nadruk van jouw avond toch meer willen leggen op de wijnen die worden aangeboden? Dan is de mede eigenaar en sommelier van de Paskamer jouw man. Achter elke wijn schuilt een verhaal, ik raad je aan om hier naar vragen. Of je nu met een maatje langs wil komen of toch liever deelneemt aan een wijnproeverij in een groter gezelschap, alles is mogelijk. Mijn absolute voorkeur ging uit naar de Veneto, vespaiolo ‘il Pendio’ mijn collega vindt de de Languedoc, merlot de absolute winnaar.

De Lutmastraat ligt misschien niet op je alledaagse route maar een bezoekje aan de Paskamer is zeker de moeite waard. En als je toch in de buurt bent, loop dan gerust even binnen bij Reuring aan de overkant, dit restaurant is van dezelfde eigenaar dus dat belooft veel goeds.

Nog een laatste tip voor de echte wijn liefhebber, vraag naar het “Zwarte boek”. Ik wil hier niet te veel over verklappen maar dit handgeschreven boekje biedt jou de mogelijkheid om de meest speciale wijnen van over heel de wereld te proeven!

Website: paskamer.nu
Adres: Lutmastraat 132

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!