Elke dag vanaf 8 uur kun je er terecht voor koffie, thee, ontbijt en lunch to stay or to go: Koffie & Ik. De koffiezaak is één van de eerste hotspots op de Vleutenseweg in Utrecht West, parallel aan het door de jaren heen steeds drukker en gezelliger wordende Lombok. De student, de jonge vader, de buurvrouw, de freelancer, de vriendinnen: ze hebben Koffie & Ik allemaal gevonden en zitten er met grote regelmaat.

En dat snappen wij heel goed. De sfeer die zowel de zaak als de eigenaar uitstraalt is ongedwongen, huiselijk, relaxt. Krantje, laptop, goed boek of goede vriend mee, en je middag vliegt voorbij.

KOFFIE & IK UTRECHT: RUSTIG WAKKER WORDEN MET SLOW KOFFIE EN THEE
KOFFIE & IK UTRECHT: RUSTIG WAKKER WORDEN MET SLOW KOFFIE EN THEE

Robbie, die Koffie & Ik in 2012 opende, staat zo vaak mogelijk in de koffiezaak. Gelukkig draait de onderneming ook zonder hem op volle toeren, met de nodige extra barista’s, waardoor hij als kersverse vader wat meer uren thuis kan doorbrengen. De koffiedames zijn zeer vriendelijk en leggen ons haarfijn uit wat oolong thee is en wat het verschil met groene en zwarte thee is.

Spannend, dus dat moeten we even proberen, samen met de ‘latte sweetbird karamel’. En ja, dat is exact zo lekker als het klinkt. Een soort toetje met cafeïne, dat je dus prima vóór je lunch kunt bestellen. De romige vegetarische broccoli courgette soep en het brood met rookvlees, roomkaas, avocado en radijs smaken lekker vers en huisgemaakt. Geen poespas maar gewoon errug goed (en het brood van Menno is er te koop en kun je meenemen voor thuis).

KOFFIE & IK UTRECHT: RUSTIG WAKKER WORDEN MET SLOW KOFFIE EN THEE
KOFFIE & IK UTRECHT: RUSTIG WAKKER WORDEN MET SLOW KOFFIE EN THEE
KOFFIE & IK UTRECHT: RUSTIG WAKKER WORDEN MET SLOW KOFFIE EN THEE
koffie & ik

KOFFIE, THEE, ONTBIJT EN LUNCH TO STAY OR TO GO

Om ons heen worden glazen thee, warme chocolademelk, potten filterkoffie (jup, je bestelt hier gewoon een hele pot) en (de nieuwe trend) espresso & tonic besteld. Ook verwachten we dat de vitrine met zoetigheden – zoals zelfgemaakte carrot cake en muffins — aan het eind van de middag leeg is. Op de vitrine staan leuke en lekkere producten uitgestald, zoals de Rotterzwam growkit, Utrechtse jams van Twisted, chocola en koffiebonen uit verschillende landen. Ook kun je er weckpotten, tea drippers, sappen en koffie attributen krijgen.

Achterin de zaak hangt kunst die om de zoveel maanden vernieuwd, zodat Robbie verschillende kunstenaars een expositieruimte kan bieden. Dit maakt Koffie & Ik – samen met de plantjes die her en der staan opgesteld, de grote ramen die lekker veel licht binnenlaten (goed voor de extra vitamientjes D) en de constante geur van verse koffie – een prettig stekje om je lekker in terug te trekken voor een relaxte ochtend of middag.

Website: koffieenik.nl
Adres: Vleutenseweg 169

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders