Teds in Utrecht is een heerlijk plekje om met je vriendinnen neer te strijken voor een gezond ontbijtje, een boozy brunch, uitgebreide lunch, of voor koffie met taart. Hoewel een hoop brunch-lovers al lang bekend zijn met het ‘all day brunch’ concept van Teds, zit de zaak verstopt achter een klein deurtje in een prachtig oud pand, dat tot een jaar geleden bewoond werd door een oude dame.

De details van het pand zijn nog in goede staat: zo wordt de servieskast van mevrouw nog met liefde gebruikt, en kun je in de serre met Parijs-vibes nog steeds genieten van het uitzicht op de Domtoren (en op de koks in de keuken). Beneden in de werfkelder is een ruimte die af te huren is voor vergaderingen of groepen, met openslaande deuren naar het water van de Oudegracht.

TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ
TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ
TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ
TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ

Hoewel we het vermoeden hebben dat ‘Ted’ gewoon naar een man refereert, wordt je bij Teds van alle kanten toegejuicht door power women, feministische oneliners en quotes waarvan je wou dat je ze zelf verzonnen had: de menukaart wenst je een ‘good morning gorgeous’, aan de muur hangt het toepasselijke ‘I’m sorry for what I said when I was hungry’ ingelijst, in de online shop verkopen ze tote bags met heerlijke teksten als ‘Whoooops…. Did I buy champagne instead of milk again?’ en in de ruimte die voorheen de keuken was, staat een rek met de allernieuwste fashion magazines. Logisch ook eigenlijk. Want who run the world? Precies.

Teds Utrecht Menu: uitgebreid brunchen bij Teds is een feestje

Bij Teds heb je een beetje het idee dat je in een stijlvol interieurzaakje zit, waarin je gewoon op de velours bank, barokke stoelen of aan de tafeltjes plaats mag nemen. Alles is Instagram-proof, van de lampjes tot het servies en de brunchgerechten, waardoor je het liefst al die hebbedingetjes zo mee naar huis wil nemen en onder een stolp in je eigen appartementje wil neerzetten.

En hé, prettig! Op een tafeltje in de voorkamer staat een tapkraantje gevuld met water, citroen en munt, waar je zelf een glaasje uit kunt tappen. Daar houden we van.

Waar we ook van houden? De menukaart waar het water je van in de mond loopt. Natuurlijk, je kunt voor de cereal killer met honey loops gaan, en misschien is het voor een gezonde start van de dag beter om de yoghurt met homemade granola te kiezen.

Maar zodra je de rest van de kaart gezien hebt, kun je niet meer terug: eggs benedict op alle mogelijke manieren, op een croissant, met avocado en zalm, met spinazie en hollandaise saus of met ham en paddenstoelen (keuzestress!). Verse jus, kokoswater of een flat white erbij, en je dag kan niet meer stuk.

TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ
TEDS UTRECHT: ALL DAY EVERY DAY BRUNCH CAFÉ

FASHIONABLE BRUNCHEN BIJ TEDS MET KICK-ASS EGGS BENEDICT EN MEER

Voor de stevige trek heeft Teds ook wat grotere gerechten op de kaart, zoals een club sandwich, kip avocado sandwich, croque monsieur én (maar dan meer als toetje) bananenpannenkoekjes met Nutella. En wil je er een boozy brunch van maken? Zorg dan voor die goeie bodem. Want Teds biedt een lijst van lekkere cocktails (dus misschien moet je er wel twee tegelijk proberen): de klassieke Bloody Mary en Strawberry Bellini staan op de lijst, maar ook de onder de Britten geroemde Pimm’s Cup en de Piscine de Prosecco.

Een bubbelbad? Dat kan alleen maar goed gaan. Op naar Teds!

Teds Utrecht Oudegracht
Lichte Gaard 8, Utrecht
teds-place.nl

Deel deze tips

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.