Lalotta Cantina Utrecht: LaLotta ziet eruit – wat natuurlijk niet zo vreemd is – als een kantine, maar dan een stuk gezelliger. Aan de industriële lampen, menuborden met lunchgerechten en de kast waar je je dienblad weg kunt zetten, zie je dat het restaurant overdag grote groepen hongerige arbeiders bedient. Maar ’s avonds gaan de kaarsjes aan en de bloemetjes op tafel, en kun je terecht voor een gezellig etentje.

Satriale’s Utrecht: Bij Satriale’s kun je terecht voor ambachtelijke pizza’s uit een traditionele en handgemaakte houtoven, die direct je blik vangt in de open keuken. De pizza’s – die in slechts 2 tot 3 minuten worden gebakken in de gloeiendhete oven – worden gemaakt van speciaal meel uit Italië: ‘Pinsa Romana’. Het is deeg dat krokant is en licht verteerbaar. Praktisch, want zo kun je na je hoofdgerecht in ieder geval nog een toetje op (bijvoorbeeld de tiramisu van lange vingers, mascarpone, koffielikeur en een flinke laag cacao)

Buurman & Buurman Groningen: Buurman & Buurman is te vinden aan de Rodeweg 6 in Groningen, vlakbij het begin van de Korreweg. De eigenaren zijn ooit gestart met een eetwinkel in Amsterdam. Toen zij dachten aan uitbreiding had een vriend uit Groningen hier wel oren naar om een vestiging te openen in zijn stad. De nieuwe pizzabakkers zijn in de leer gegaan bij de pro’s in Amsterdam. Alles bij elkaar zorgt voor naar eigen zeggen ‘de lekkerste pizza’s van Groningen’.

MEER HOTSPOTS MET PIZZA

Burrata Den Haag: Het restaurant bevindt zich op de Goudenregenplein in Den Haag, midden in een woonwijk en is elke avond gezellig vol. De hele buurt komt hier graag langs en van een echte doelgroep is dan ook geen sprake. Van de plaatselijke voetbaljongens tot gezinnen, Burrata heeft voor ieder wat wils en kinderen kunnen hier zelfs hun eigen pizza bakken!

Het Concerthuis Groningen: Samen eten en drinken staat hier voorop. De kaart heeft dan vooral ook allemaal kleine gerechtjes die kunnen worden gedeeld. Een kaart dus compleet in het teken van foodsharing! Zo kun je veel verschillende dingen proeven. Alles kan, de volgorde, de hoeveelheid en geen voor of hoofdgerecht. Of je nu wilt ontbijten met een play op pizza of dineren met een stuk taart, alles kan en mag.

LouoLou
Bij Loulou hoef je je niet schuldig te voelen als je een volledige pizza naar binnen schuift. Ze maken voor de bodem gebruik van tarwemeel, rijstmeel en sojameel. Hierdoor wordt de bodem lichter en beter verteerbaar dan de doorsnee pizza die je gewend bent. Ook gebruiken ze minder zout en geen olijfolie. Als je je toppings dus een beetje goed uitkiest, kun je zelfs #healthy gebruik op je social media en dat wil je, want ze zien er heerlijk uit!

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!