Wat eerst het Infoversum was, is sinds een jaar omgetoverd tot DOT. Het heeft een complete metamorfose ondergaan. Van 3D bioscoop naar een hotspot in Groningen die niet gemist mag worden. Ondanks de nieuwe look is het opvallende pand op het Ebbingekwartier in tact gebleven. Het opvallende gebouw is niet te missen.

DOT richt zich op een jong en hip publiek. DOT is zeker hip. Binnen is een enorme sfeervol ingerichte ruimte, bijzondere verlichting en relaxte muziek. Een open keuken, veel lounge-hoekjes, banken maar ook gewoon tafels en stoelen. Veel hout en staal wat zorgt een industriële touch. Het interieur komt overal vandaan. De oude brievenbus uit Frankrijk wordt nu gebruikt voor bestek.

Op de tweede verdieping bleef de Infoversum-bioscoop intact. Op de tussenverdieping is er nog een bar met mogelijkheid om te huren voor bijvoorbeeld congressen of recepties. DOT heeft een ruim half rond terras met overal picknicksets. Wil je lekker in de schaduw zitten? Zoek dan een plekje in de witte containers die zijn bespoten door graffiti-artiesten.

ONGEDWONGEN ETEN, DRINKEN EN CHILLEN BIJ DOT

Bij DOT kun je goed terecht voor een kop koffie, borrel, lunch of diner. Op de kaart vind je een origineel streetfood assortiment. Leuk, een keer wat anders! Van poké-bowls tot pekingeend. Ook vegetariërs kunnen hier prima terecht. De classic burger is zeker een aanrader. Wij hebben heerlijk gegeten! Doordeweeks hebben ze elke avond een DOT special. Elke avond een wisselend gerecht voor 10,50. Daarnaast kun je uiteraard gewoon van de kaart bestellen, alles is bijzonder lekker en origineel.

Niet alleen voor eten en drinken kun je hier terecht. DOT heeft een uitgebreid evenementen programma wat bij te houden is op hun facebook. Van vrijmibo, filmavond tot open DJ-avond: DOT, wat ben je leuk! Punt!

TIP: Naast het gebouw is het Groninger stadsstrand dat sinds kort is uitgebreid. Dit stadsstrand staat in de top-3 van Lonely Planet van mooiste stadsstranden. Lekker zwemmen en daarna dus neerploffen op het terras bij DOT.

Website: dotgroningen.nl
Adres: Vrydemalaan 2

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders