De lekkerste taco’s, ceviche en mezcal vind je bij taqueria Coba in Amsterdam-Noord, om de hoek bij het Skatecafé. Één van de meest creatieve en alternatieve stukjes van Amsterdam-Noord.

Een taqueria is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de exotische Mexicaanse keuken. Op de zonnige stoep van restaurant Coba is tussen twee grote bomen een heerlijk terras gecreëerd. Met je snoet in de zon en uit de wind zit je hier top in de zomer.

Binnen lijkt het alsof je in een Mexicaanse cantina bent aangeschoven. Veel hout, Mariabeelden, kaarsen en felrode rozen in vazen. Zelfs de toiletten zijn met smaak ingericht. De machine die de tortilla’s maakt, hoor je rammelen op de achtergrond.

Je bestelt natuurlijk margaritas en andere smaakvolle cocktails, met leuke namen zoals El Jefe (‘de baas’) om mee te beginnen. Er zijn ook biertjes én heel heel heel veel verschillende mezcals en tequilas om te proeven. Uiteraard zijn er ook non-alcoholische lemonades te krijgen. Compleet met sprinkhanen, die ze in Mexico ook bij de borrel eten. Ja, we hebben ze geproefd. En met wat piemento en zout erbij zijn ze best oké!

De vriendelijke mensen van de bediening, gekleed in Mexicaanse klederdracht, leggen je precies uit hoe het werkt en hoeveel gerechten je het best kunt bestellen. Het is feestje om met elkaar te delen.

Je krijgt geen bestek, je mag lekker met je handen eten. Zo doen ze dat in Mexico! Gelukkig wel servetjes en anders is het eten sowieso om je vingers bij af te likken.

Mexicaans restaurant Coba Amsterdam Noord - Hotspotjes -10

REIS DOOR MEXICO BIJ RESTAURANT COBA

Er staat geen menukaart online, omdat die vaak verandert. Geen zorgen. Alle tortilla’s zijn van maïs, dus glutenvrij en verwerkt als tostado’s, taco’s en quesadillas. Er zijn altijd voldoende veganopties, maar ook de liefhebbers van ceviche, beef, pulpo en softshell crab worden hier blij gemaakt.

Kortom, een authentieke Mexicaanse beleving in Amsterdam-Noord. Reserveer op tijd, want het is er altijd druk.

Website: coba-taqueria.com
Adres: Schaafstraat 4

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag en Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.