Restaurant Nela in Amsterdam op de Zuidas (gebouw The Valley) is het geesteskind van chefs Hari Shetty en Ori Geller. De twee eigenaren hebben jaren bij restaurants als Nobu, Izakaya en The Duchess gewerkt. Verwacht dus bij Nela in Amsterdam een indrukwekkende service in een strak interieur, met een keuken waarbij het element vuur en pure ingrediënten centraal staan.

Restaurant Nela Amsterdam Zuidas - Valley - Hotspotjes -6
Restaurant Nela Amsterdam Zuidas - Valley - Hotspotjes -5

NELA RESTAURANT MENU

Bij koken met vuur denk je snel aan vleesgerechten, en hoewel er genoeg mooie vis en vlees opties op de shared dining menukaart staan bewijzen ze bij Nela dat je met groentes ook bijzondere gerechten kan creëren.

De prei met een mosterddressing en belper knolle kaas is om je vingers bij af te likken zo lekker, en ook bij de restaurant Manager een favoriet. Waar we ook erg blij van werden was de Steak tartaar met langoustine. En de Guajillo boter bij het crunchy Lavash platbrood zouden we graag mee willen voor thuis.

Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd. De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie.”

Restaurant Nela Amsterdam Zuidas - Valley - Hotspotjes -3

BORRELEN BIJ NELA IN DE VALLEY

Nela is gevestigd in het nieuwe Valley gebouw van architect Winny Maas, volledig ontworpen op duurzaamheid. Dit bijzondere exterieur gaat naadloos over in het interieur. De inrichting bij restaurant Nela is modern en licht, met gebruik van natuurlijke kleuren en materialen zoals wol, hout en steen. Bij binnenkomst valt direct de open keuken op waar de handelingen van de chefs kunnen worden bewonderd als je aan de Chef’s Counter dineert.

In het hart van het restaurant vind je een grote bar waar je terecht kunt voor een fijne cocktail- en wijnkaart. Je bent er dus ook voor een borrel aan het juiste adres.

Het interieur, de uitstekende service en de uitgebreide menukaart, waardoor geen bezoek hetzelfde hoeft te zijn. Geven ons reden genoeg om nog een keer terug te gaan!

Nela restaurant
Beethovenstraat 515, Amsterdam
nelarestaurant.com

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.