NMAG & de bar in Amsterdam Bos en Lommer is een fantastisch restaurant en dé bar van No Man’s Art Gallery; een ‘reizende’ galerie die al zeven jaar lang wereldwijd pop-up exposities organiseert en nu Amsterdam als vaste basis is Bos en Lommer heeft.

Hier kan je brunchen, lunchen, dineren en borrelen terwijl je omringd wordt door kunst van jonge, opkomende, kunstenaars van over de hele wereld. Signature drankjes, hapjes en huisgemaakte gerechten — zoals Iraanse saffraan-sinaasappellimonade uit Teheran en spitskool met dahl en raita uit Mumbai — geïnspireerd op de negen steden die No Man’s Art Gallery afreisde, sieren afwisselend de kaart.

NMAG - No Man's Art Gallery- Leukste hotspot Bos en Lommer Amsterdam - Hotspotjes -1
NMAG - No Man's Art Gallery- Leukste hotspot Bos en Lommer Amsterdam - Hotspotjes -1

NMAG & de bar is van morgens vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Een goede kop koffie of spicy-gemberthee met huisgebakken chocolade chip cookies. Lunch of brunch uitgebreid met een ‘tomatensalade met zalm, wasabi mascarpone, groene sla, zaden, gedroogd zeewier en brood’ of een ‘toast met avocado, babymais en chimmicurri’.

Voor lekker lang tafelen of aan de bar hangen met ijskoude biertjes en huisgemaakte vegetarische bitterballen ben je bij NMAG ook aan het juiste adres. NMAG tovert kleurrijke hoofdgerechten tevoorschijn, zoals ‘steak van knolselderij met paddenstoelen en aardappel-cheddarkorst en gerookte saus’ en vers gebakken ‘heekfilet met Aziatische groenten in een saus van shiso blad’.

NMAG - No Man's Art Gallery- Leukste hotspot Bos en Lommer Amsterdam - Hotspotjes -1
NMAG - No Man's Art Gallery- Leukste hotspot Bos en Lommer Amsterdam - Hotspotjes -1

BEKIJK ART ONDER HET GENOT VAN EEN COCKTAIL

Ook staat er een variëteit aan signature cocktails op de kaart zoals de ‘Miss Chang’ (sinaasappel, campari) of de ‘Mr. Rose’ (gin, ginger ale, eetbare rozen, rozemarijn en citroen). Als afsluiter van je verblijf is een ‘Michelada’ aan te raden. Een Mexicaans biertje met tomatensap en een lekker spice randje.

De open-keuken bij NMAG & de bar wordt gerund door chef-kok Andrea Labasova, Andrea was voorheen chef van het Londense The Talbot, een gastrobar in de buurt Hackney in Londen.

Niet alleen zijn de smaken van de gerechten verrassend; in lijn met de galerie ziet ieder gerecht eruit als een waar kunstwerk. Veel van de gerechten kunnen op verzoek vegetarisch of veganistisch worden bereid.

NMAG & de bar
Bos en Lommerweg 88, Amsterdam
debar.nomansart.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!