De prachtige rijstvelden van Bali behoren tot de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland en trekken jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Deze groene terrassen, bekend om hun adembenemende schoonheid en culturele betekenis, vormen een onmisbaar onderdeel van de Balinese ervaring.

In dit artikel delen we de mooiste rijstvelden van Bali. Deze rijstvelden zijn makkelijk vanuit verschillende bestemmingen – zoals Ubud, Canggu of Sidemen te bereiken.

DIT ZIJN DE GROENSTE RIJSTVELDEN VAN BALI

TEGALALANG RICE TERRACE

De rijstvelden van Tegalalang liggen op ongeveer een kwartier rijden van Ubud.  Dit zijn de hoogste rijstvelden van Bali midden in een groene vallei. Hier word overigens geen rijst meer verbouwd, maar de vallei is nog steeds prachtig. Ga zo vroeg mogelijk (wij waren er 07:30) zodat je amper toeristen tegenkomt en het nog niet zo heet is. Deze vallei is namelijk mega toeristisch met schommels en andere Instagram-achtige attracties. Als je de juiste ingang weet te vinden (trap bij de restaurantjes naar beneden, door het dal lopen tot je aan de overkant bij de schommels bent) en een stukje gaat wandelen dan loop je dat allemaal voorbij en kom je terecht in een groene oase.

JATILUWIH RICE TERRACES
Jatiluwih staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtig gebied in West-Bali. Hier vind je uitgestrekte rijstterrassen met een adembenemend uitzicht op de bergen. Dit is een geweldige plek om te wandelen en de lokale landbouwcultuur te ervaren. De wandelroutes worden met kleurtjes aangegeven en variëren in lengte. De kortste duurt 45 minuten en de langste is 2,5 uur lopen.

MEER MOOIE RIJSTVELDEN BALI

SIDEMEN RICE TERRACES
Sidemen, gelegen in Oost-Bali, biedt een meer serene en minder drukke ervaring. De rijstterrassen van Sidemen zijn omgeven door groene valleien en traditionele Balinese dorpjes. Het is een prachtige plek om de rust en authenticiteit van Bali te ontdekken met onze Sidemen tips.

JAT TEMPLE RICE TERRACE
Dit is een minder bekende, maar niet een minder prachtige plek in Oost-Bali. De terrassen hier zijn omgeven door begroeiing en zijn een ideale plek voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers.

Tegalalang Rice terrace

RICE TERRACES GUNUN KAWAI
Deze rijstvelden zijn gunstig gelegen nabij de oude tempels van Gunung Kawi in Tampaksiring. Het uitzicht op de terrassen gecombineerd met de historische betekenis van de tempels maakt dit tot een speciale plek om te bezoeken.

De beste tijd om de rijstvelden in Indonesië en Bali te bezoeken is vlak na het regenseizoen in april en mei. Dan zijn alle rijstvelden en wuivende bananen- en palmbomen het groenst en mooiste van Bali.

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!