Als je even weg wil uit de stad en met je gezicht in de zon tussen de paarse boerenkool en bloemkoolkoraal wil zitten, fiets even langs. Want net ver genoeg buiten het centrum om ruimte, groen en rust te bieden, en net dichtbij genoeg om er dat blokje voor om te fietsen zit Stadsjochies.

Dit sfeervolle kasrestaurant is een unieke plek voor je lunch, borrel of diner. Het restaurant wordt omringd door moestuinen, velden met eetbare bloemen, een kruidentuin en een theetuin, wat de plek een idyllisch karakter geeft (je krijgt er spontaan groene vingers van).

duurzaam-restaurant-utrecht
duurzaam-restaurant-utrecht
duurzaam-restaurant-utrecht

STADSJOCHIES MENU

Stadsjochies gaat zorgvuldig om met haar producten én denkt na over het proces. Dat betekent dus ook: zo min mogelijk afval en alleen lokale levering van producten. Overgebleven kruiden worden gedroogd en van een grote peperoogst wordt sambal gemaakt.

In verticale binnentuinen teelt het restaurant eigen kruiden en cressen. En ook het inmaken van kleurrijke ingemaakte groenten gebeurt op locatie.

Zo willen ze hun gasten de smaak van natuur laten proeven. En doordat er geëxperimenteerd wordt zijn de gerechten op de kaart uniek. Wist je bijvoorbeeld dat basilicum cress met limoensmaak bestaat?

chefkok-restaurant-utrecht
duurzaam-restaurant-utrecht
duurzaam-restaurant-utrecht
gerecht-restaurant-utrecht

GENIETEN TUSSEN DE PLANTJES

Of je nu met een glas huisgemaakte ijsthee op het terras zit, of met een glas Merlot naast de knisperende houtkachel: bij Stadsjochies word je flink in de watten gelegd. Terwijl je geniet van alles wat je ziet groeien, kijk je ondertussen zo de keuken in naar hoe je 6-gangenmenu (om maar een aantal te noemen) wordt bereid.

En het fijne van alles: door de groene omgeving ben je bij Stadsjochies écht even weg in Utrecht. Kortom: een Utrechter om trots op te zijn.

Stadsjochies Rijnstraat Utrecht - Hotspotjes -3-2
Stadsjochies Rijnstraat Utrecht - Hotspotjes -3-2

Tip: Als je het restaurant uit loopt kun je alles wat je hebt gezien en geproefd, geroken en gedronken als souvenirtje mee naar huis nemen: thee, kruiden, salades en nog veel meer lekkers.

Stadsjochies
Rijndijk 12, Utrecht
restaurantstadsjochies.nl

Deel deze tips

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.