Restaurant Blumé is een fine-dining-restaurant gevestigd in Hotel Halbert in Groningen, op de plaats van het voormalige Hotel de Ville. Eigenaren zijn hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans en executive-chef Henrice Dijks. De gast kan rekenen op een keuken op goed niveau met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.

Bij Blumé koken ze de moderne Franse keuken, waarbij ze alles zelf maken en met de seizoenen mee koken. Een goede prijs-kwaliteit, herkenbaarheid van het product en een moderne presentatie zijn kenmerkend voor onze keuken. En ze werken met topproducten. Zo hebben ze in op het menu onder meer hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees verwerkt.

Restaurant Blumé biedt plaats aan maximaal 36 gasten en is bereikbaar via de eigen ingang aan de Oude Boteringestraat en via Hotel Halbert. In de gedeeltelijk open keuken wordt op inductie gekookt.

Restaurant Blumé Groningen
Restaurant Blumé Groningen - Hotspotjes -2

OP HET MENU BIJ RESTAURANT Blumé

De basis van de kaart van Blumé is het tastingmenu van drie tot zeven gangen, dat een goede balans kent tussen vis- vlees- en groentegerechten. De prijs voor drie gangen is € 45,-. Ook de vegetarische gast kan prima uit de voeten in Blumé. In het tastingmenu zitten doorgaans meerdere vegetarische gerechten en daarnaast is het menu ook in een volledig vegetarische versie verkrijgbaar. Alle gerechten in de menu’s zijn beschreven, zodat de gast vooraf weet wat hij op het bord krijgt. In de loop van het jaar wordt de kaart aangevuld met een à la carte-gedeelte.

Sommelier Margriet Haagsma beheert een wijnkaart met ongeveer 50 wijnen, meest afkomstig uit Europa. Met een prijsniveau van € 30,- tot € 90,- per fles zijn de wijnen betaalbaar. Voor de liefhebber van meer exclusieve wijnen is er een tweede kaart met kelderschatten. Daarnaast zijn er 15 open wijnen per glas en diverse opties voor alcoholvrije dranken, ook in de vorm van een arrangement bij het menu.

Website: restaurantblume.nl
Adres: Oude Boteringestraat 45

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!