The Art of Drinks (TAOD) — het grootste drankenfestival van Nederland — keert 28 oktober terug naar de Gashouder Amsterdam. Verwacht een (non)alcoholisch walhalla met bieren, distillaten en mixers bij 90 verschillende stands.

Met een ticket kan je gratis verschillende whisky’s, rum en andere (non-alcoholische) spirits proeven met het proefglaasje wat je ontvangt bij binnenkomst. Exclusieve spirits zijn tegen een klein bedrag ook te proeven op The Art of Drinks. Altijd al Tomintoul 40 years Quadruple Cask, XOP Invergordon 55 years single cask en The Glenturret 30 years willen proeven? Dan is dit je kans op de drankenbeurs.

Er zijn op The Art of Drinks 25 wijnhuizen uit de hele wereld te vinden die zo’n 400 verschillende wijnen schenken, 40 whiskymerken met zo’n 300 verschillende whisky’s en nog eens 20 andere stands waar je dranken en spirits kunt proeven.

Art of Drinks - Westergas - Amsterdam - Hotspotjes -2
THE ART OF DRINKS: WALHALLA VOOR IEDEREEN DIE GEK IS OP DRANK(EN)

The Art of Drinks is een uniek event waarbij een grote diversiteit aan drankcategorieën wordt gepresenteerd aan het publiek. Bezoekers kunnen op een interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends. Van bier, sterk en wijn tot non-alcohol en van mixers tot nieuwste technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gecreëerd. The Art of Drinks combineert proeven, ontdekken en proosten met vrienden op een gezellig event.

Zo is er een ruim aanbod van whisky (veel whisky), rum, gin, craft beer en wijn. Binnen deze categorieën kun je nieuwe trends spotten, zoals longdrinks, cocktails en bijzondere vatrijpingen. Op het event kun je (bijna gratis) verschillende seminars en tastings van professionals uit de industrie volgen.

THE ART OF DRINKS: WALHALLA VOOR IEDEREEN DIE GEK IS OP DRANK(EN)

PROEVEN & SHAKEN OP THE ART OF DRINKS

Bij mooie dranken hoort natuurlijk ook muziek en lekker eten. Live-muziek en dj’s verzorgen de muziek en bij verschillende foodstands kan je terecht voor een lekkere borrelplank, hamburger of gewoon een frietje. Een borrelplank bij je nieuwe favoriete wijn of IPA kunnen natuurlijk niet tijdens TAOD ontbreken.

En altijd al beter cocktails willen leren shaken? Dan staat er dit weekend bij The Art of Drink een bataljon aan professionele bartendens klaar, die je de fijne kneepjes van het vak wel willen leren. Dit jaar staat Japan in de schijnwerpers als gastland van The Art of Drinks. Hier kom je alles te weten over sake, shochu en Japanse whisky’s tijdens tastings of seminars.

Er staan op Art of Drinks meer dan 1000 verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken op te kaart, dus dat wordt proeven tot je dubbel ziet.

The Art Of Drinks 
Gashouder, Amsterdam
theartofdrinks.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!