Exact drie jaar na de opening van The Meets in de Pijp, breidt het succesvolle plantbased restaurant uit naar Amsterdam Oost. 

The Meets is dé plek voor gezonde, homemade gerechten die altijd vrij zijn van geraffineerde suikers. De keuken werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers en biologische ingrediënten van het seizoen. Daarnaast is er een bijzondere drankkaart met biologische wijnen, exclusieve bieren van kleine brouwerijen en feestelijke cocktails die ontworpen zijn door prijswinnende cocktailshaker Eric van Beek. 

80/20 regel bij restaurants The Meets

“Sinds de oprichting van The Meets in de Pijp in 2016, hebben zij altijd heel bewust voor de 80/20 regel gekozen: 80% vegan, 20% dierlijk. The Meets wilt namelijk een zo groot mogelijke groep laten ervaren hoe lekker puur plantaardig eten is, zonder dogmatisch te zijn. Iedereen is uiteraard vrij om eigen regels te volgen. Dus als je behoefte hebt om ei, kaas of wat vlees of vis toe te voegen, dan kan dat ook bij ons”, aldus eigenaar Richard van Schaik. Italiaanse mede-eigenaar Federico Gallorini voegt toe: “Je kan bij ons inderdaad voor een aantal gerechten kiezen die niet plantaarding zijn, maar waarom zou je? Als je onze plantbased gerechten eenmaal hebt geproefd, zul je verrast zijn hoe lekker vegan kan zijn.”

De inrichting van The Meets Oost werd, net als in The Meets in de Pijp, gerealiseerd door Studio Noun (onder andere bekend van Restaurant C en Baut), in samenwerking met illustrator Piet Paris.

The Meets Restaurant
Sumatrastraat 28, Amsterdam
themeets.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!