Café de Florèz in Den Haag zit gevestigd in één van de gezellige verborgenstraatjes van het Hofkwartier, om precies te zijn in de Annastraat. Bij deze cozy hotspot met terras kan je terecht voor een brunch, lunch of diner met een Franse tintje. Want het concept bij Café de Florèz is Frans.

Bij binnenkomst kom je terecht in een oase van marmer, goud, roze en witte tinten en kaarsjes en een bloesemboom die sierlijk in het midden staan. De zaak heeft een klassieke moderne uitstraling, maar dan in een warm en gezellig jasje gestoken. Het is dus niet voor niets dat gasten van Café de Florèz het ‘Petit Paris’ noemen.

EEN STUKJE PARIJS IN DE HOFSTAD

De kaart bestaat vooral uit lekker en betaalbaar eten. Een déjeuner (lunch) om mee te beginnen met vers belegde broodjes zoals; gerookte kalkoen, avocado, tomaat en Franse mayonnaise of 2 burgertjes met roquefort en ingelegde uitjes of gewoon een soep. Bij een lekker ontbijt hoort natuurlijk ook goede koffie! En dat hebben ze bij Café de Florèz goed begrepen. Hier schenken ze speciality coffee uit Colombia, dus helemaal top om hier je dag mee te beginnen.

Als het middaguur voorbij is begint het Petit dîner (klein diner). Dit zijn vooral typische Franse gerechten met een perfecte hoeveelheid om met zijn tweeën te delen. Denk aan een smaakvolle camembert uit de oven geflambeerd met calvados en garnituren, mals staartstuk in bourguignon saus of lekkere oesters op de klassieke fine de claire bereidt.

Leuk detail van Café de Florèz is dat de eigenaren de styling van de zaak zelf op zich hebben genomen. De accessoires die in de zaak te zien zijn, zijn dan ook te koop. Mocht je een stukje Parijs in Den Haag willen ervaren, dan zit je hier op de eerste rang. Zelf met grote groepen ben je hier aan het juiste adres, want Café de Florèz verzorgd ook high tea, high wine én zelfs een grote borrels.

Cafe de Florez
Annastraat 17, Den Haag
cafedeflorez.nl

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!