Bij PizzaLab in Amsterdam op de Zuidas kan je ’s avonds terecht voor écht goede Napolitaanse pizza’s en mooie wijnen. Voor het menu heeft het team een tijd door Zuid-Italië getoerd, op zoek naar de beste smaken. In samenwerking met ambachtelijke boeren zijn er ingrediënten gekozen voor heerlijke voorgerechten en authentieke pizza’s.

Zoals je bij een modern Italiaans restaurant kan verwachten staan er bij PizzaLab een aantal heerlijke Aperetivo’s op het menu.

Restaurant PizzaLab Amsterdam – Hotspotjes – Hotspotjes -1

Op aanraden van de gastvrouw kozen we voor de Hugo Refresh Me met prosecco, munt, elderflower en limoen. De focaccia die we als starter bestelden was bijzonder luchtig en matchte goed met de Affettati Piccolo, een borrelplank met eigengemaakte paté, verschillende soorten kazen, speck en parmaham. De parmezaanse kaas met een 10 jaar gerijpte balsamico uit Modena was om je vingers bij af te likken, zo lekker.

PizzaLab staat voor experimenteren met bijzondere smaken en ingrediënten. Het menu verandert daarom geregeld. Toch blijft de basis hetzelfde: deeg dat in totaal 48-uur de tijd heeft gekregen om te rijzen. Hierdoor is het zo luchtig dat de korst na een lichte crunch wegsmelt in je mond. Ze noemen het zelf: easy-going meltiness. De tomatensaus is daarnaast zó lekker dat we alleen daarmee al tevreden zouden zijn.

Restaurant PizzaLab Amsterdam – Hotspotjes – Hotspotjes -5
Restaurant PizzaLab Amsterdam - Hotspotjes - Hotspotjes -16
Restaurant PizzaLab Amsterdam – Hotspotjes – Hotspotjes -14

PIZZALAB MENU: PIZZA’S OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Na enige keuzestress gingen wij voor de Happy Pig en de XXXNduja. De Happy Pig heeft als basis een crème van broccoli en is belegd met huisgemaakte Salsiccia (worst), gele tomaatjes, limoenzest en Buratta. Onze favoriet was de Nduja, met een basis van San Marzano tomaat met spicy Ventricina salami en basilicum. Wat ons betreft één van de beste Napolitaanse pizza’s van Amsterdam. Wij dus gaan zeker nog een keer terug. Bijvoorbeeld voor de Fig & Morty met een mortadella crème en konfijt van vijgen. Jum!

PizzaLab
George Gershwinlaan 534, Amsterdam
pizzalabamsterdam.com

Deel artikel

Vers van de pers

Storyteller: Nina

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Boek tours & attracties
via: GetYourGuide.nl, Viator, Tiqets

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via Sunny Cars, Rent Cars,

Fietsen huren
via Baja Bikes

Vind de leukste campings
via Campings.com

Verrassingstrips 
via Srprs.me