De Neef van Fred — gevestigd op de Jan Evertsenstraat in West — is direct vanaf de opening eind juni al een favoriet van de buurt. De zaak opent vroeg voor een bakje koffie met een lekker ontbijtje en gaat geruisloos over naar de lunch en daarna over in het diner met cocktails tot aan de nacht.

Met een terras aan het water waar de hele dag de zon schijnt, geniet je hier van lekker eten terwijl de bootjes over de gracht voorbij varen. En mocht het nou met bakken uit de hemel komen. Dan klappen ze alle parasols buiten open, zodat je alsnog droog van het uitzicht op de gracht kan genieten.

DE NEEF VAN FRED AMSTERDAM: FIJN BUURTCAFÉ VOOR EEN LUNCH, DINER OF BORREL

De Neef van Fred is een personage uit je familie die we allemaal wel kennen. Hij is een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats. Je kunt er elk moment van de dag binnenvallen. Een allemansvriend en altijd in voor gezelligheid. Een ding is zeker; de hele familie komt er graag. De Neef van Fred is de nieuwe generatie cafés die dit gevoel heeft neergezet, op een eigen hedendaagse wijze. 

De menukaart van de Neef van Fred is geïnspireerd op een Franse bistro: Een goede burger, kippetje in de jus of een klassieke steak tartaar, voor elk moment van de dag. Tevens is er een ruime keuze aan vegetarische gerechten.

Daarnaast is de drankkaart een ware aanvulling op de menukaart. Denk aan een espresso tiratini en sangria met bier of cava. Liever een biertje? Dan ga je uiteraard voor de Witte de With, een witbiertje speciaal voor de Neef van Fred gebrouwen door Brouwerij ’t IJ.

DE NEEF VAN FRED IS EIGENWIJS, MAAR WEL LEKKER

Het buurtcafé is een ode aan de onmiskenbare Amsterdamse bruine kroeg. Zichtbaar in het interieur en voelbaar in de warme uitstraling van deze zaak. Elke keer als je bij De Neef van Fred binnenkomt, moet het keer op keer voelen als thuiskomen en het maakt het niet uit wie of wat je bent.

Één ding is zeker: De Neef van Fred is ons favoriet tussen alle leuke hotspots in West.

De Neef van Fred
Jan Evertsenstraat 41HS, Amsterdam
deneefvanfred.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!