In het weekend van 26 september tot en met 29 september staat de Westergas weer in het teken van de beste en lekkerste wijnen tijdens het Amsterdam Wine Festival.

Dit keer worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd. Speciaal aan deze editie is dat er voor de eerste keer unieke wijnen uit landen als Peru, Brazilië en Uruguay te proeven zijn. Tijdens de voorjaarseditie worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd, wat betekent dat er wijnen uit landen als Argentinië en Brazilië ontkurkt worden, terwijl de voetjes van de vloer mogen.

Als je het terrein oploopt waan je je op een reis over het hele Zuidelijk Halfrond”, aldus organisator Sebastiaan van Erne, “elk deel van het terrein staat in het teken van een ander land, waarin je wordt meegenomen in de wijncultuur met proeverijen en activiteiten”. Naast  dat er wijn gedronken kan worden, is er ook genoeg eten te proeven. Zo geniet je van gerechten uit het Zuidelijk Halfrond, zoals: ceviche, braai, parilla en natuurlijk oesters en kaasplanken.

WERELDSE WIJNEN OP HET AMSTERDAM WINE FESTIVAL

Bij de zevende editie wordt het festivalterrein bekleedt met maar liefst 5.000 m2 aan wijnbeleving in en rondom het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Van wijnleek tot -expert, voor iedereen is het Amsterdam Wine Festival een unieke beleving door de variatie aan wijnlanden en activiteiten. Dompel je bijvoorbeeld onder in de wijncultuur door te gaan druivenstampen, wijnquizzen of volg een proeverij of workshop bij een sommelier uit Peru, Zuid-Afrika of Brazilië.

Dans daarna tot ’s avonds laat in de silent disco, die in een speciaal wijnsausje is gedoopt. Top wijnmakers uit de landen Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië zijn aanwezig voor informatie over hun kelderschatten en natuurlijk kun je deze heerlijk wijnen proeven!

Amsterdam Wine Festival
Wanneer: 26 tot en met 29 september
amsterdamwinefestival.nl
Fotocredits: Jesje Veling Photography

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders