Met Dry January ‘bijna’ achter slot en grendel is het tijd om weer te genieten van lekkere wijnen en je te focussen op het Amsterdam Wine Festival. In het weekend van 20 tot en met 22 maart 2020, staat het Westergasfabriekterrein alweer voor de zevende keer in het teken van de beste en lekkerste wijnen.

Dit keer worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd. Speciaal aan deze editie is dat er voor de eerste keer unieke wijnen uit landen als Peru, Brazilië en Uruguay te proeven zijn. Tijdens de voorjaarseditie worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd, wat betekent dat er wijnen uit landen als Argentinië en Brazilië ontkurkt worden, terwijl de voetjes van de vloer mogen.

Als je het terrein oploopt waan je je op een reis over het hele Zuidelijk Halfrond”, aldus organisator Sebastiaan van Erne, “elk deel van het terrein staat in het teken van een ander land, waarin je wordt meegenomen in de wijncultuur met proeverijen en activiteiten”. Naast  dat er wijn gedronken kan worden, is er ook genoeg eten te proeven. Zo geniet je van gerechten uit het Zuidelijk Halfrond, zoals: ceviche, braai, parilla en natuurlijk oesters en kaasplanken.

WERELDSE WIJNEN OP HET AMSTERDAM WINE FESTIVAL

Bij de zevende editie wordt het festivalterrein bekleedt met maar liefst 5.000 m2 aan wijnbeleving in en rondom het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Van wijnleek tot -expert, voor iedereen is het Amsterdam Wine Festival een unieke beleving door de variatie aan wijnlanden en activiteiten. Dompel je bijvoorbeeld onder in de wijncultuur door te gaan druivenstampen, wijnquizzen of volg een proeverij of workshop bij een sommelier uit Peru, Zuid-Afrika of Brazilië.

Dans daarna tot ’s avonds laat in de silent disco, die in een speciaal wijnsausje is gedoopt. Top wijnmakers uit de landen Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië zijn aanwezig voor informatie over hun kelderschatten en natuurlijk kun je deze heerlijk wijnen proeven!

Website: amsterdamwinefestival.nl
Fotocredits: Jesje Veling Photography

DEEL TIPS

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!