Bite of Amsterdam verandert het Amstelpark van 31 mei tot en met 2 juni in een culinair food festival. Dit driedaagse event staat voor een smaakvol avontuur, waarbij bezoekers kunnen aanschuiven bij sterrenchefs en de lekkerste gerechten van Amsterdamse toprestaurant mogen proeven.

Naast het proeven van gerechten is er een uitgebreid programma met workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen. Bite of Amsterdam is dé bestemming voor zowel culinaire liefhebbers, als food professionals die een écht goed food festival willen ervaren.

Bite of Amsterdam - Hotspotjes.nl-2
BITE of Amsterdam - Hotspotjes.nl-1-2

Gerechten proeven op Bite of Amsterdam

Gedurende drie dagen wordt het Amstelpark dé ontmoetingsplaats voor fijnproevers en professionals. Verschillende (sterren)restaurants presenteren hun gerechten voor aantrekkelijk prijzen (v.a. €7,50) tijdens Bite of Amsterdam. Bezoekers kunnen hierdoor op een laagdrempelige manier kennis maken met de keukens van hun favoriete restaurants of nieuwe favorieten ontdekken.

Naast het proeven van kleinere gerechten, kunnen bezoekers ook aanschuiven bij uitgebreide Chef’s Tables van diverse sterrenrestaurants van buiten de stad. Hier krijgen ze de kans om te genieten van een driegangen lunch of -diner en letterlijk een kijkje in de keuken nemen, terwijl topchefs hun meest creatieve en indrukwekkende gerechten bereiden. Een ideale gelegenheid voor fijnproevers die willen kennismaken met de keukens van iconische restaurants.

Verschillende culinaire workshops

Naast het culinaire aanbod bij Bite of Amsterdam kunnen bezoekers deelnemen aan workshops in het Workshop Paviljoen, waar ze proeven, koken en leren van professionals. Ook zijn er doorlopende masterclasses en demonstraties in het Kooktheater, waar bezoekers kennismaken met trends op het gebied eten en drinken.

Bite of Amsterdam is niet alleen een geweldige dag uit voor culinaire liefhebbers, maar ook voor het hele gezin. Naast het proeven van gerechten is er genoeg tijd om te genieten van de beste wijnen, ambachtelijke bieren of spannende cocktails op een van de vele terrassen. Bezoekers kunnen blijven om te dansen tot de zon ondergaat en de dag afsluiten met culinaire kennis en inspiratie.

Bite of Amsterdam
Wanneer: 31 mei tot en met 2 juni
Waar: Amstelpark, Amsterdam Zuid 
Info: Tickets Bite of Amsterdam

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!