Cafe Cress in Amsterdam Noord is een klein, maar knus restaurant gevestigd op de Johan van Hasseltkade. Het pand zit gevestigd op een hoek en heeft een groot terras met uitzicht op het water.

De zaak bestaat uit een industriële mix van elementen, die bij elkaar zorgen voor een gezellig huiskamer gevoel. Een echte eyecatcher is de muur met groene tegels waar een neonlicht met de naam van Cafe Cress de zaak verlicht. Er zijn verschillende zitjes waar je kunt plaatsnemen. Zo zijn er tafeltjes voor twee personen beschikbaar, maar is er ook een ronde tafel aanwezig waar je met een groep vrienden lang kunt borrelen en tafelen.

Eigenaren achter het horecaconcept zijn Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau. Martineau is voorheen chef geweest bij restaurant Floreyn in de Pijp en heeft daar zijn compagnons Jeffrey en Niamh leren kennen. Samen zijn zij restaurant Cafe Cress in Noord gestart waar ze een laagdrempelige plek voor de buurt willen creëren.

Cafe Cress Amsterdam Noord - Hotspotjes.nl-08
Cafe Cress Amsterdam Noord - Hotspotjes.nl-09

Cafe Cress menu: wekelijks wisselend menu

Bij Cafe Cress kun je terecht voor een lunch, diner of een borrel, met een kleine menukaart die wekelijks wisselt van gerechten. Op de kaart staan gerechten met verse producten afkomstig van lokale markten. Martineau struint deze markten elke dag af op zoek naar de beste seizoensproducten die een inspiratie vormen voor elk menu.

Wat je bij Cress kunt bestellen? Als aperitief staan er onder andere oesters, kaas van Kef of ansjovis met toast op de kaart. Deze kun je met een heerlijk drankje combineren, zoals een Negroni of een Crémant d’Alsace. Deze snacks zijn vaste aperitieven die niet wekelijks wisselen zoals de lunch- en dinerkaart.

Menu Cafe Cress Amsterdam Noord - Hotspotjes.nl-10
Menu Cafe Cress Amsterdam Noord - Hotspotjes.nl-11
Cafe Cress Amsterdam Noord - Hotspotjes.nl-12

Sharing dining of borrelen in Amsterdam Noord?

De gerechten voor het diner lenen zich prima om met elkaar te delen, waardoor je samen alle gerechten kan proeven van de kaart. Wij bestelden de tonijn met tomaten en verveine en verse asperges met lardo en bieslook, maar ook een langoustine die op een bedje van verse ingrediënten richting onze mond leek te drijven. Als je geen keus kunt maken uit de gerechten, dan kun je er ook voor kiezen om je te laten verrassen met een 3-gangen chefs menu.

Naast eten kun je bij Cafe Cress ook alleen terecht voor een borrel. Op de uitgebreide wijnkaart staan toegankelijke wijnen die zoveel mogelijk uit landen rondom Nederland komen. De combinatie van een uitgebreide wijnkaart en een wekelijks veranderd menu is voor ons een reden om deze zomer ook op het terras bij Café Cress te verschijnen.

Café Cress
Johan van Hasseltkade 322, Amsterdam
cafecress.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!