Restaurant Cabillaud in Venlo mag niet tijdens een weekend weg in Velo aan je culinaire lijstje ontbreken. Het restaurant zit gevestigd midden in het centrum van Venlo — vlakbij verschillende hotspots — waar we in onze Venlo City Guide over hebben geschreven. De ingang is bereikbaar via de hoofdingang van theater De Maaspoort en bevindt zich op de tweede verdieping.

Zodra je door de glazen deuren naar binnen loopt, kom je terecht in een ‘modern’ restaurant met witgeschilderde muren, hoge plafonds en gekleurde lichten met effecten die de muren laten leven. In de zomer ben je welkom op het grote dakterras met witte loungebanken en transformeert Cabillaud tot een soort Saint Tropez aan de Maas.

RESTAURANT CABILLAUD VENLO

 Cabillaud 3- tot 6 gangen menu

De kaart van Cabillaud bestaat uit een 3- tot 6 gangen menu en kun je combineren met een wijnarrangement dat bestaat uit bijpassende wijnen, die aansluiten bij elke gang. Elke gang wordt zoveel mogelijk gemaakt met lokale producten en verse ingrediënten en wordt zorgvuldig door verschillende koks onder leiding van chefkok Wouter Verheijen bereid. 

Zo ontvang je voordat je aan je gangen begint gevulde radijsjes of kaaskoekjes als aperitief, om je alvast op een culinaire spektakel voor te bereiden. Daarna volgt een voorgerecht dat bestaat uit een dimsum, gemaakt met kool rabi en lavas. Daarop aansluitend volgt een tussengerecht gemaakt van zeebaars met wortel en dille.

Daarna kun je aan het hoofdgerecht beginnen: een gestoofde zalm met prei en asperges, waarbij ze aan de tafel de dressing over de de zalm verspreiden. De laatste gang sluit je af met een dessert dat gemaakt is van lemon pie en amandel.

RESTAURANT CABILLAUD VENLO
RESTAURANT CABILLAUD VENLO - Hotspotjes -1
RESTAURANT CABILLAUD VENLO - Hotspotjes -1

CULINAIRE KUNSTWERKJES BIJ RESTAURANT CABILLAUD

Cabillaud staat garant voor een ware smaaksensatie, waarbij elke gang als een culinair kunstwerk vanuit de open keuken je tafel op komt. Het restaurant weet hiermee alle zintuigen van hun gasten te prikkelen en zo wordt het restaurant steeds naar een hoger niveau getild.

Hun motto ‘Living the Good life’ doen ze in ieder geval eer aan, want ze zetten met restaurant Cabillaud — op hoog culinair niveau — Venlo op de kaart.

Restaurant Cabillaud
Oude Markt 30, Venlo
cabillaud.nl

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!