Vroeger was REM in Amsterdam een (illegaal) broadcast platform, 9 kilometer buiten de kust in de Noordzee. Tegenwoordig staat het platform in de Amsterdamse Houthavens stevig met zijn poten in het water van het IJ en is het platform getransformeerd tot een bar-restaurant-rooftop, genaamd: REM.

Zodra je de lange trappen oploopt, kom je terecht in een gemixte setting van industrieel en modern. Door de felle kleuren, glinsterende discoballen en neonlichten voelt het binnen alsof je in een funky setting uit de 80s verblijft.

Restaurant REM Amsterdam Houthaven
Restaurant REM Amsterdam Houthaven

REM AMSTERDAM MENU EN COCKTAILS

Aan de bar kan je terecht voor een klassieke cocktail, cocktails met een twist, een Nederlands biertje of een duurzaam biologische wijn, terwijl je geniet van een lunch of comfort gerechten.

In het 500m2 grote restaurant — een verdieping hoger – kan je kiezen uit een menu à la carte of een chefs menu van vier, vijf of zes gangen en word je verrast met bijzondere gerechten en bijpassende wijnen. 

Restaurant REM Amsterdam Houthaven

GOOI DE REM(MEN) LOS IN DE HOUTHAVENS

Op de allerhoogste verdieping is de REM-rooftop te vinden. Tenzij past wat ons betreft prima in het rijtje van leukste dakterrassen en rooftop bars van Nederland. Hier heb je uitzicht over de skyline van Amsterdam, terwijl je met een biertje of een cocktail naar de dj luistert die een plaatje staat te draaien. Wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, verplaatst het hele feestje naar de bar op de eerste verdieping en gaan alle remmen los totdat de zon weer gaat schijnen. 

Of je nou bij REM in Amsterdam komt om te happen, borrelen of om te dansen. Bij deze must-go hotspot kan je altijd terecht.

Restaurant REM
Haparandadam 45-2, Amsterdam
rem.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!