ALGERIJNSE KEUKEN BIJ RAINARAI NAAST HET WESTERPARK

Rainarai Westergasfabriek is een Nomadisch restaurant met de Algerijnse keuken van chef-kok Laurant Med Khellout, aldus de website. Als ik eerlijk ben had ik geen idee wat ik nou precies kon verwachten. Ik bedoel ik ga echt regelmatig uit eten, maar nomadisch eten, nee dat had ik dus echt nog nooit gedaan. Het klinkt gezond en bijzonder, de locatie is goed. Wat mij betreft de ingredienten om eens polshoogte te gaan nemen.

Rainarai zit op het terrein van de Westergasfabriek in een prachtig pand. Als je aan komt lopen valt het knusse terras direct op. Als het lekker weer is kun je hier heerlijk vertoeven. Bij binnenkomst heb je het gevoel dat je het sprookje van 1001 nacht inloopt. Mooie lampjes aan het plafond, gekleurde kussens op de grond. Ik wilde perse voor de full-experience gaan dus koos een plekje op de grond uit. Schoentjes moesten uit, dat was misschien niet heel handig met mijn over-the-knee laarzen, die niet heel makkelijk aan en uit gaan.

“MET LIEFDE
GEMAAKT”

Er was voor ons een verrassingsmenu. En een verrassing it was!!
Vooraf hadden we een nomadisch plankje met humus, aioli, olijven, zelfgebakken brood en Algerijnse linzensoep. Het hoofdgerecht Mezze, was om je vingers bij op te eten; verschillende vlees en visgerechten geserveerd in schalen en tajines om te delen. Ieder gerecht even smakelijk. De rode wijn die buiten de kaart werd geschonken was hemels te noemen. Het eten wordt met liefde gemaakt en dat proef je!

SERVICE

De vriendelijke bediening weet veel te vertellen over wat er op je bordje ligt. Daarnaast is de service echt heel erg goed. Niet zo’n irritant type die om de 3 minuten komt vragen of je nog wat wil drinken, of dat je bord al onder je neus wordt weggetrokken terwijl je nog niet klaar bent. En toch was mijn glas steeds niet leeg, en voor de mensen die mij kennen, dat vind ik belangrijk joh.

Misschien hebben jullie het al door, maar ik ben heel erg enthousiast over Rainarai.
Als je hier gaat eten, neem er lekker de tijd voor want het is echt een avondje uit!
Ik zou aanraden met je lover of een kleine groep te gaan vanwege de intieme sfeer die het restaurant heeft.

Leuk om te weten over de nomadische keuken.
De nomade is voortdurend op reis en moet daarbij gebruik maken van de, op dat moment beschikbare middelen. Dat is de kracht van de nomade, gebruik van de omstandigheid. Openstaand voor en gebruik makend van andere culturen biedt de Nomadische keuken een rijke variatie aan gerechten. De specifieke kruiden spelen hierin een essentiële rol. Ik ben overtuigd; de nomadische keuken is er eentje om aan te raden.

Ook leuk om te weten
De eigenaar van Rainarai heeft twee kookboeken heeft geschreven. Deze zijn te verkrijgen bij het restaurant op de Westergasfabriek of de traiteur op de Prinsengracht.

Website: rainarai.nl
Adres: Polonceaukade 40

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Sandra

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

zestien − acht =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.