Buiten wordt het langzaam kouder, wat betekent dat we het binnen wat gezelliger en warmer mogen maken. We trappen dit herfstseizoen af met 3 recepten met Licor 43, een klein beetje ter ere van hun nieuwste creatie: de Licor 43 Crème Brûlée. De Spaanse likeur heeft van origine een friszoete smaak, welke perfect combineert met de smaaknoten van vanille, gebrande suiker en gezouten karamel die je in de nieuwe limited editie vindt. Het romige karakter maakt ‘m perfect om te verwerken in desserts en cocktails. Wij kozen drie lekkere recepten voor je uit die je thuis makkelijk kunt maken.

Cocktail: Crème Brûlée Martini

Ingrediënten:

  • 40 ml Licor 43 Crème Brûlée
  • 20 ml Vodka
  • Espresso

Garnering:

  • 3 koffiebonen

Bereidingswijze:

  1. Pre-chill een cocktailglas met (crushed) ijs.
  2. Vul een shaker met ijs en voeg hier alle ingrediënten aan toe.
  3. Schud hard gedurende 10 – 20 seconden.
  4. Leeg het pre-chilled glas, zeef de inhoud van de shaker in het glas.
  5. Garneer met de koffiebonen.

Dessert: Crème Brulée

Ingrediënten:

  • 100 ml Licor 43 Original (1 oz)
  • 300 ml slagroom (10 oz)
  • 75 g basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • Extra suiker voor karamelliseren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap er de binnenkant uit.
  3. Verwarm de room op laag vuur samen met het vanilleschraapsel en het vanillestokje.
  4. Klop het ei samen met de eidooiers en de suiker luchtig in een schaal.
  5. Haal het vanillestokje uit de room.
  6. Voeg vervolgens de Licor 43 en het eiermengsel toe aan de pan met warme room onder voortdurend roeren.
  7. Verdeel het mengsel over zes kleine schaaltjes en plaats deze in een ovenvaste schaal.
  8. Vul de schaal met kokend water totdat de kleine schaaltjes ongeveer half onder staan.
  9. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 45 minuten. Laat de schaaltjes als ze klaar zijn afkoelen en zet ze dan in de koelkast om verder af te koelen.
  10. Strooi er net voor het opdienen nog wat suiker overheen en laat deze goudbruin karamelliseren met behulp van een brander of onder de grill.

Koffie & Licor 43: De Espresso 433

Ingrediënten:

  • 40ml Espresso
  • 30 ml Licor 43 Original (1 oz)
  • 30 ml wodka (1 oz)
  • IJsklontjes

Bereidingswijze:

  1. Giet een hete espresso in een cocktailshaker
  2. Voeg Licor 43 Original, wodka en ijsblokjes toe.
  3. Goed schudden en uitschenken in een mooi glas.

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.