Zodra de herfst in het land is, verschijnen ook de kaasfondues in Amsterdam weer op tafel. Kaasfonduen is de laatste jaren flink populair geworden en kaasfondue restaurants in Amsterdam draaien daardoor overuren. Met zijn allen gezellig aan een tafel zitten vol met vers gebakken brood en verschillende groenten om in een pannetje met gesmolten kaas te dippen. Bij sommige restaurants hebben ze ook een vleesfondue op de kaart en kun je kaas- en vleesfonduen met elkaar combineren.

Welk kaasfondue restaurant in Amsterdam het beste is? Dat vertellen we in dit overzicht met de beste kaasfondue tips in Amsterdam.

Kaasfondue in Amsterdam West

Restaurant Smelt

Ze serveren hier verschillende fondues gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen. Elke kaas wordt zorgvuldig geselecteerd, gesmolten en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Er is een locatie in de Runstraat en in de winter zit restaurant Smelt ook in het Westerpark.
Gosschalklaan 7, Amsterdam | restaurantsmelt.nl

Fondue & Fondue

Een fonduerestaurant die al meer dan 13 jaar in Amsterdam zit en een expert is op kaasfondue gebied. Dit is dé plek voor een lekkere kaasfondue in Amsterdam.
Overtoom 415, Amsterdam | fondue.amsterdam

Kaasfondue in Amsterdam Oost

Cafe Maxwell

Er zijn niet veel plekken met een kaasfondue in Amsterdam Oost, maar Cafe Maxwell mag in ieder geval niet ontbreken. Ze serveren een heerlijk kaasfondue met crudité, brood en blauwe kaas.
Beukenplein 27, 1092 BB Amsterdam | maxwellcafe.nl

Kaasfondue in Amsterdam Centrum

Café Bern

Café Bern is een Zwitsers restaurant en staat bekend om zijn traditionele Zwitserse gerechten, waaronder heerlijke kaasfondue.
Nieuwmarkt 9, Amsterdam | cafebern.com

Kapitein Zeppos

Misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. De zaak bestaat al sinds 1987 in zit het steegje Gebed zonder End. De kaasfondue is een Zeppos-Zwitsers recept, geserveerd in een broodbol.
Gebed Zonder End 5, Amsterdam | zeppos.nl

’t Blaauwhooft

Cafe ’t Blaauwhooft op Bickerseiland is een begrip geworden toen ze in het lijstje terecht kwamen met de beste plekken om te kaasfonduen in Amsterdam.
Hendrik Jonkerplein 1, Amsterdam | blaauwhooft.nl

Eetcafé van Houten

De eigenaar van ’t Blaauwhooft serveert in zijn andere zaak Van Houten dezelfde goddelijk kaasfondue, maar dan op een locatie niet ver van Cafe ’t Blaauwhooft vandaan.
Houtmankade 9, Amsterdam | eetcafevanhouten.nl

Het Karbeel

Ze serveren hier 7 verschillende kaasfondues. Van een klassieke Suisse tot specialiteiten met heerlijke smaken. De fondue wordt geserveerd met brood.
Warmoesstraat 16, Amsterdam | hetkarbeel.nl

Proeflokaal A. van Wees

Op zoek naar de lekkerste Kaasfondue van Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres. In het historische eetcafé serveren ze een unieke kaasfondue van lokale kazen.
Herengracht 319, Amsterdam | proeflokaalvanwees.nl

De Kaaskamer

De Kaaskamer in de Rustraat heeft verschillende soorten kazen op de kaart staan, maar ook een milde kaasfondue gemaakt van Hollandse Emmentaler, Petit Doruvael en Oud belegen Stompetoren. Deze kaasfondue kan je thuis verder klaarmaken, met wijn en maizena.
Runstraat 7, Amsterdam | kaaskamer.nl

Restaurant Janz

Restaurant Jansz en het restaurant Smelt bundelen deze winter hun krachten samen de wintertuin. Verwacht kaasfondues die met de kazen de De Kaaskamer zijn geselecteerd. Ga voor Nederlandse kaas of Zwitsers of een variant met truffel. Bestel daar een goed glas wijn bij en wat bijgerechten van Jansz en de fondue-ervaring in de wintertuin is compleet.
Reestraat 8, Amsterdam | janszamsterdam.com

Kaasfondue in Amsterdam Zuid

Bistrot des Alpes

Dit Franse restaurant in de Pijp staat bekend om klassieke raclette, tartiflette en verschillende soorten kaasfondue waar je met een eekhoorntjesbrood in kunt dippen.
Utrechtsedwarsstraat 141, Amsterdam | bistrotdesalpesamsterdam.nl

De Dakduif

Café brasserie De Dakduif zitten midden op de Albert Cupy en serveert een klassieke fondue met Zwitserse Gruyere en Emmentaler. Liever een truffel variant? Bestel dan de kaasfondue met truffel.
Eerste Sweelinckstraat 12, Amsterdam | dedakduif.nl

Kaasbar Amsterdam

De Kaasbar is voor veel mensen een favoriet kaasfondue restaurant! Ze hebben 3 handgemaakte kaasfondues op de kaart staan. Je kunt kiezen uit Zwitsers, truffel of blauwe kaasfondue.
Ferdinand Bolstraat 10, Amsterdam | kaasbar.amsterdam

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders