Restaurant Contrast in Amsterdam is een prachtige aanwinst in Amsterdam Noord. Deze wijk staat bekend om rauwe plekken, die helaas steeds meer uit het straatbeeld lijken te verdwijnen. Gelukkig zijn er ook initiatieven die Noord weer een stukje mooier maken.

Bij de pontjes in Noord liggen al jaren enkele grote schepen, waarvan één vroeger graan vervoerde. Nu heeft dit cargo schip nog steeds een link naar eten, maar is het door een architect getransformeerd tot restaurant Contrast. Een prachtig culinair restaurant aan het water in Noord.

nieuwe-restaurants-amsterdam-contrast
Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -3

Op de bovenste verdieping kom je bij restaurant Contrast binnen in een lichte ruimte met grote ramen en uitzicht over het IJ, terwijl het beneden juist donker is met ruimte voor expositie en partijen. Het verschil tussen deze ruimtes kan bijna niet groter en dat is precies waar dit restaurant om draait, contrast.

Het interieur bij Contrast is voorzien van witte muren die als afscheiding op het dek staan om de ruimte een speels en open karakter te geven. Dit in combinatie met de ramen, het licht en de bewegende schaduwen. De zaak is voorzien van veel houten elementen, zoals stoelen, tafels en een bar die zijn gecombineerd met verschillende accessoires van prachtige aardetinten. Deze mix van licht, wit en hout creëren een oase van rust waardoor je direct zin hebt om aan tafel te schuiven.

Menu Restaurant Contrast
Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -1-2

Restaurant Contrast gebruikt alleen lokale producten- en seizoensgebonden ingrediënten

Restaurant Contrast probeert zoveel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid. Zo gebruiken ze lokale producten en seizoengebonden groenten. Ook wordt de olijfolie alleen naar Nederland verscheept met een zeilschip, komen alle natuurwijnen uit de Benelux en brengt Wild ’n Zilt vis met een kotter. Extra leuk, want zo werden producten vroeger ook lokaal verscheept.

Het menu bij Contrast bestaat een uit 8-gangen chefsmenu met vegetarische, pescatarische en veganistische opties die om de zoveel tijd door een nieuwe chef-kok worden bereid. Zo blijft het restaurant zich vernieuwen en verdiepen in de wensen die op dit moment spelen.

Contrast Amsterdam menu en chef

Chef Iñaki Bolumburu is de eerste die het concept van Contrast culinair mag vertalen, na gekookt te hebben bij bekende haute causine restaurants als Venta Moncalvillo, Mugaritz, Pure C, Noma en Nerua.

Het chefmenu wordt bepaald door het weer en de vangst van de dag. Zo kan het zijn dat jij de laatste inktvis tartaar met prei, knolraap en groene olijf op je bord hebt liggen en je buurman een horsemakreel met zeewier, wasabina en winterpostelein.

Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -2-2
Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -2-2

Deze culinaire reis bij Contrast Amsterdam wordt verder aangevuld met lekkere radijs en rauwkost met dipsaus, kakelvers brood met zeewier boter en bruine portobello mushrooms met kruiden uit verschillende keukens. De gerechten hebben daarbij steeds zo’n mooi contrast met het bord, waardoor je het bijna als kunstobject wil laten staan.

De desserts zijn ook een aangename verrassing. De oranje granita met gekonfijte appel en een glaasje Yuzu smaakt naar meer. Ook het churro dessert in ronde vorm met gebak crème en framboos komt op het juiste moment om je vingers nog één keer goed af te likken.

Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -2-2
Restaurant Contrast in Amsterdam Noord NDSM - Hotspotjes -1

Een bezoek aan restaurant Contrast in Amsterdam Noord staat voor een culinaire beleving, waarbij alle zintuigen met verrassende smaken worden geprikkeld. Tel daar de prachtige locatie en het uitzicht bij op en je avond kan niet meer stuk!

Contrast Amsterdam
Ms. van Riemsdijkweg 306, Amsterdam
restaurantcontrast.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!