Als je in Utrecht woont ben je er vást al eens koekjes wezen kopen of proeven, en zo niet; dan wordt dat hoog tijd. Want De Koekfabriek is niet zomaar een bakkerij of een café: in de bakkerij van De Koekfabriek werken mensen met een verstandelijke beperking: de Koekenbakkers. Zij hebben bij De Koekfabriek een leuke werkplek, ze staan er midden in de maatschappij én ze leren er ontzettend lekkere koekjes bakken.

Sinds kort is de bakkerij verhuisd van ver buiten het centrum naar de Schoutenstraat aan de Neude. Lekker dichtbij dus! En dat is handig, want bij de bakkerij kun je alle verschillende soorten koekjes kopen.

DE KOEKFABRIEK UTRECHT
DE KOEKFABRIEK UTRECHT

De koekjes van De Koekfabriek worden ambachtelijk bereid en vers geleverd. In het assortiment vind je onder andere boterkoek, chocolat chip cookies, de goudse mop, kokosmakroontjes, havermout gemberkoekjes en het dondersteentje. We hebben ze allemaal getest en we weten het zeker: ze zijn stuk voor stuk even lekker. Lastig kiezen dus als je langskomt voor een zak koekjes.

Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn: bij het koffiecafé van De Koekfabriek (op twee tellen lopen van de bakkerij) kun je namelijk uit het hele assortiment kiezen. En natuurlijk kun je daar een lekkere espresso of latte bij bestellen: een koffie bij je koekje dus.

DE KOEKFABRIEK UTRECHT
DE KOEKFABRIEK UTRECHT

FIJNE KOEKJES GEMAAKT MET LIEFDE

Het schattige café is de perfecte plek om even bij te kletsen met een vriendin of om in je eentje wat te lezen. Maar je kunt er ook prima de hele middag vertoeven. Want naast koekjes, kun je er een lekker stuk taart krijgen (zoals choco-cheesecake of kokos-dadeltaart), een lekker sapje of een vegetarische sandwich.

Om iemand anders blij te maken zijn er ook verschillende cadeaubonnen verkrijgbaar. Maar je kunt ook gaan voor het weckpotje met een mix van alle koekjes: strik erom en klaar. De koekjes zijn met liefde gemaakt. Maar dat hoef je er natuurlijk niet bij te zeggen: dat proef je vanzelf.

De Koekfabriek Utrecht
Schoutenstraat 7, Utrecht
dekoekfabriek.com

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders