Na het grote succes van Amsterdam met indoor food market De Foodhallen, kon Rotterdam niet achterblijven met een eigen vestiging. In het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid, verzamelt zich het beste van 010 onder één dak.

Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en PegahHosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van restaurant Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed.

En waar Aziatische streetfood bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffahappies 010. Oude bekende Indonesia keerde – samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) – terug met Indisch lekkers.

FOODHALLEN ROTTERDAM: VAN VERSE SUSHIROL TOT CULINAIRE BITTERBAL
FOODHALLEN ROTTERDAM: VAN VERSE SUSHIROL TOT CULINAIRE BITTERBAL
FOODHALLEN ROTTERDAM: VAN VERSE SUSHIROL TOT CULINAIRE BITTERBAL

Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef AlvaroMartinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD.

NEGEN VERSCHILLENDE FOODSTANDS BIJ DE FOODHALLEN

Taqueria Lima verhuist, samen met hun bekende taco’s, als enige mee vanuit de Amsterdamse Foodhallen. Zoetekauwen niet getreurd – Ten to Three Bakery brengt suikerniveaus op peil met cupcakes en ander zoets. Het pakhuis biedt plek voor 15 ondernemers, waarvan 1 wisselende pop-up stand.

FOODHALLEN ROTTERDAM
FOODHALLEN ROTTERDAM: VAN VERSE SUSHIROL TOT CULINAIRE BITTERBAL

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere no nonsense bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voorgerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgtin de morgenvoor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.

Website: foodhallen.nl
Adres: Wilhelminakade 58

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders