Restaurant Zheng zit gevestigd aan de Prinsestraat 33 in het centrum van Den Haag. Het Zheng-concept is afgeleid van het keizerlijke nieuwjaarsbanket waarbij de belangrijkste ambtenaren uit verschillende Chinese regio’s samen kwamen en hoogwaardige gerechten en dranken geserveerd kregen met invloeden uit heel China.

Met deze Chinese traditie als inspiratie, eert restaurant Zheng elk jaar vier verschillende Chinese regio’s en hun culturen. Een diner bij Zheng bestaat uit verschillende ‘Chapters’ die een combinatie zijn van meerdere gerechten met de invloeden, kooktechnieken uit deze regio’s, gecombineerd met lokaal servies en kunst: de gehele tafel is een verhaal. Zo neemt Zheng gasten mee in een culinaire reis door China.

ZHENG IMPERIAL BAR DEN HAAG: GENIETEN VAN KEIZERLIJKE GASTRONOMIE
ZHENG IMPERIAL BAR DEN HAAG: GENIETEN VAN KEIZERLIJKE GASTRONOMIE

GENIETEN VAN ETEN OP TOPNIVEAU BIJ ZHENG

De Imperial Bar draait, net als het restaurantgedeelte van Zheng, om gastronomie, gezondheid en de Chinese cultuur en kunst. Dezelfde keizerlijke sfeer en smaakbeleving, hoogwaardige traditionele gerechten uit vier verschillende Chinese regio’s geserveerd op bijpassend servies, maar dan in de vorm van bar food in een casual setting.

Gasten kunnen hier terecht voor diverse kleinere culinaire vis- en vleesgerechten, zoals abalone en wagyu beef, en ook vegetariërs zijn hier aan het juiste adres met verschillende elegante gerechtjes met groenten in de hoofdrol.

Ook kan er gekozen worden voor een plateau om te delen. De inspiratie voor de gerechten wordt direct uit China gehaald, waarna de gerechten worden aangepast op de Nederlandse smaakpapillen. Zo brengt de ondernemer achter Zheng, Han Ji, een stukje China naar Nederland, zodat iedereen ervan kan genieten.

Restaurant Zheng
Prinsestraat 33, Den Haag
restaurantzheng.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders