Fort De Batterijen in Nieuwegein is een historische locatie met een verhaal: middenin de natuur, verstopt in het groene hart van Utrecht. Het fort is een verdedigingswerk en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en heeft daardoor drie keer als gevolg van oorlogsdreigingen onder water gestaan. Nadat het fort in verval was geraakt, is er in 2015 begonnen met een opknapbeurt, waarna het een paar weken geleden pas opende voor publiek. Nu is het een rustige oase vlakbij de drukke stad, perfect voor een relaxte lunch of een borrel in de zon.

FORT DE BATTERIJEN
FORT DE BATTERIJEN UTRECHT:

Het fort is opgedeeld in open, lichte ruimtes die af te huren zijn voor een vergadering of bijeenkomst. In één van de ruimtes vind je ook de bar, die meebuigt met de werven van het fort. Maar waar je stadshartje echt van bijkomt, is het groene terras met legio aan zitmogelijkheden voor elke stemming.

Via de knalrode luiken stap je vanuit elke ruimte zo het terras op met steigerhouten tafeltjes, grote picknicktafels, hoge borreltafels, romantische zitjes aan het water, boomstammetjes om een vuurschaal heen, rieten hangstoelen en – voor als je echt liever lui bent dan moe– een hangmat en een berg zitzakken op een steiger die doet denken aan een boomhut. Perfect om weg te dromen met een witbiertje of een glaasje wijn. En op de echte zomerdagen zit je uitstekend op de steiger, met je voeten bungelend in het water.

FORT DE BATTERIJEN UTRECHT:
FORT DE BATTERIJEN
FORT DE BATTERIJEN UTRECHT:

LUNCHEN AAN HET WATER OF MET JE VOETEN IN HET GRAS

Met kids op pad? Iets afgezonderd van het terras vind je allerlei kinderspeelgoed en een zee aan ruimte om deze te benutten. En als je zelf even wat energie kwijt moet, dan kun je om én over het fort lopen via houten trappen. Een klein mini-avontuurtje, zodat je snel weer bij de borrel kunt aanschuiven.

Tussendoor kun je van de kaart hapjes bestellen zoals geitenkaaskroketjes of garnalenbitterballen, en een salade of burger voor de grotere trek. Je blijft zo makkelijk zitten tot in de avonduurtjes. Gelukkig vind je – als het wat frisser wordt – onder de stenen bankjes blokken hout om de buitenkachels aan te steken.

Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, is het best bijzonder dat je nu kunt ontspannen op deze inspirerende locatie, waar aandacht is voor natuur en historie. Absoluut de moeite waard dus, als je zin hebt in een drankje met een verhaal.

Wist je datje: fan van de muziek bij Fort De Batterijen? Volg ze op Spotify en geniet er thuis verder van.

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25A, Nieuwegein
fortdebatterijen.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders