Landjuweel is het oudste festival van Amsterdam en heeft vele festivals in binnen- en buitenland geïnspireerd. De eerste edities werden georganiseerd op grote zandvlaktes waar Ruigoord vroeger door werd omringd. Na elke editie werden allen kunst- en bouwwerken in de fik gestoken. Hetzelfde zie je nu terug op het Amerikaanse festival Burning Man waar ze elke editie met een branded spektakel afsluiten.

Het magisch dorp van Ruigoord dat verscholen ligt in het Amsterdam Havengebied is de oudste vrijplaats van Nederland en heeft deze tradities generatie op generatie doorgeven. In het dorp werken tientallen kunstenaars in ateliers en ruimtes aan allerlei gatherings waar muziek, poëzie, kunst, natuur, magie en rituelen samenkomen.

Landjuweel festival 2023 Ruigoord Amsterdam-1
Landjuweel festival 2023 Ruigoord Amsterdam-1

LANDJUWEEL EN RUIGOORD

Op donderdag 27 juli viert Ruigoord haar 50-jarige bestaan in het kunstenaarsdorp en opent daarmee het Landjuweel 2023 festival met een betoverende openingsceremonie. Tijdens deze editie word ook het nieuwe festivalterrein toegevoegd aan het terrein met verschillende paadjes en verborgen plekjes. Op het nieuwe terrein komen 5 verschillende muziekpodia en meerdere plekken waar theater te zien is. Uiteraard word dit nieuwe terrein met een spektakel — volgens de Ruigoord tradities — ingewijd.

Tijdens de feestelijke openingsceremonie die op donderdag 17:00u plaatsvind zijn er 4 generaties van Ruigoord betrokken die letterlijk een ‘landjuweel’ uit de grond tillen en daarmee het festival een officieel startschot geven. Met een muzikale parade wandel je door het dorp naar vuurkok Andre Amaro. Hier kan je terecht voor een groot diner gekookt in terra cotta potten. Daarna gaat de muziek overall op Ruigoord aan en is het festival geopend.

LANDJUWEEL FESTIVAL TICKETS EN INFO

Landjuweel is een multidisciplinair en multi-cocreatie festival waar op bijzondere podia in het dorp muziek, theater, kunst, ceremonies met een flinke vleug magie voor 4 dagen samenkomen. Het 50-jarige jubileum word van donderdag 27 juli tot en maandag 31 juli uitbundig gevierd met een uitgebreid programma.

Als je een bijzonder festival wil meemaken op een van de meest magische plekken in Nederland. Zet dan Landjuweel festival met een grote cirkel in je agenda. Landjuweel tickets en info is te vinden via onderstaande link.

Website: landjuweel.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!