Een van de leukste dingen die je kunt doen op een zonnige dag of een zwoele avond, is op een fijn dakterras genieten van een heerlijk drankje in de zon. Het is hét moment om de drukte in de lage gebieden te vermijden en deze eens hogerop te zoeken op een dak(terras). Rooftop bars zijn hotter dan hot en er openen er dan ook steeds meer hoog bovenop de daken.

In deze dakterras en rooftop guide hebben wij een overzicht gemaakt van de leukste dakterrassen en rooftop bars van Nederland.

LEUKSTE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS IN NEDERLAND

DOLORIS

Op 20 meter hoogte geniet je van een 360° uitzicht over de skyline van Tilburg. De keuken serveert wereldse smaken in een all-day menu waar authentiek comfort food, creatief gepresenteerd wordt in uiteenlopende kleine gerechten.
Spoorlaan 21D, Tilburg | doloris.nl/rooftop

DEDAKKAS

Bovenop de etage van parkeergarage De Kamp, zit DeDAKKAS gevestigd. Een hotspot waar het zoveel mogelijk draait om bewuste keuzes te maken. Met een prachtig uitzicht over de Haarlemse binnenstad, kan je hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel met een focus op biologisch en lokaal.
De Witstraat 1A, Haarlem | dedakkas.nl

BLEYENBERG

Vanaf de 3e verdieping heb je een geweldig uitzicht over de Grote Markt, de skyline en de rest van de Haagse binnenstad. Bestel een lekkere cocktailbar van de bar of lekkere gerechten uit de keuken, zoals; nachos, burgers, vegan hotdog, of avocado toast.
Grote Markt 10, Den Haag | bleyenbergdenhaag.nl

WT UBRAN KITCHEN

Gevestigd op een van de tofste plekjes van Utrecht, namelijk in de Utrechtse watertoren met uitzicht op de Vaartsche Rijn. Het café en restaurant is verdeeld over verschillende verdiepingen. Aan de voet van de toren vind je het café en het terras, terwijl de open keuken en een deel van het restaurant zich op de 9e verdieping bevindt.
Heuveloord 25a, Utrecht | wturbankitchen.nl

VESSEL 11

Eigenlijk geen rooftop, maar een dekterras die niet in dit rijtje mag ontbreken. Dit rode schip ligt gelegen in de Rotterdamse Wijnhaven en is een Britse gastropub met zelf gebrouwen bier, fijne gin’s en natuurlijk bijpassende snacks en gerechten van de Chef. Verwacht hier ook feestjes in de kajuit of livemuziek op het dek.
Wijnhaven 101, Rotterdam | vessel11.nl

16 X LEUKE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS OM TE CHILLEN

© Bleyenberg

DeDakkas

© DeDakkas

BESTE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS IN NEDERLAND

THE PENTHOUSE

Deze 135 meter hoge toren waar het restaurant gevestigd zit, is hoger dan de Eiffel Toren en daarmee het hoogste restaurant van Nederland! Deze op Manhattan geïnspireerde The Hague Tower heeft een uitzicht waar je U tegen zegt. Pop een champagne open in de Sky Bar van dit restaurant en je geniet op hoge hoogte.
Rijswijkseplein 786, Den Haag | thepenthouse.nl/sky-bar

FONTEIN ROOFTOP

Op de tiende etage van het voormalige Shell-gebouw geniet je van een heerlijk vijfgangendiner, met de lekkerste gerechten van chef Ronald Koolmees bij dit pop-up restaurant in Rotterdam.
Hofplein 19, Rotterdam | fonteinrotterdam.nl

CABILLAUD

Zodra je door de glazen deuren naar binnen loopt, kom je terecht in een ‘modern’ restaurant met witgeschilderde muren, hoge plafonds en gekleurde lichten met effecten die de muren laten leven. In de zomer ben je welkom op het grote dakterras met witte loungebanken en transformeert Cabillaud tot een soort Saint Tropez aan de Maas.
Oude Markt 30, Venlo | uitgebreid artikel lezen

BLOU ROOFTOPBAR

Deze hotspot heeft een prachtig dakterras en zit gevestigd op de 5e etage van Best Western Hotel Haarhuis, in het stadscentrum van Arnhem. Op de kaart staan exclusieve champagnes, dagverse oesters en een uitgebreid assortiment aan cocktails en gin-tonics. Een selfie met het fenomenale uitzicht over Arnhem maakt een bezoek aan deze rooftop bar onvergetelijk.
Stationsplein 1, Arnhem | blourooftopbar.nl

Soho House Amsterdam

© Soho House

Mr Porter Amsterdam

© Mr Porter

BESTE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS IN AMSTERDAM

LUMINAIR

LuminAir zit gevestigd op de 11e verdieping van het Hilton Doubletree Amsterdam. Wolkvormige installaties decoreren het plafond die door lichtprojecties op een magische wijze van kleur transformeren. Bij LuminAir draait het allemaal om eersteklas mixologie met bijpassende bites. Het signature Lumen Menu bestaat uit acht alcoholische en drie alcoholvrije high-end cocktails die zijn gecreëerd op basis van lumen, de intensiteit van licht en warmte. 
Oosterdoksstraat 4, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

GAPP

Op de achtste verdieping van het dakterras van Hotel Casa zit bierhotspot GAPP gevestigd. Een concept met de focus op lokaal, in samenwerking met Amsterdamse ondernemers. Op de uitgebreide bierkaart bevinden zich voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak nog onbekende bierbrouwers.
Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam 

CANVAS

Op de Wibaustraat in Amsterdam is het dakterras van het Volkshotel een van de relaxte plekken om te chillen. Canvas is een modern restaurant, waarbij je uitkijkt over de stad. Hier kun je prima terecht voor een hapje of een drankje. Of in het weekend rechtstreeks door in de club
Wibautstraat 150, Amsterdam | volkshotel.nl/nl/canvas

BRET

Een industrieel containergebouw bij Sloterdijk waar je heerlijk kunt zitten voor een lunch of diner. Op het dak zit de biergarten van Bret, waar je kan je aanschuiven aan één van de picknick tafels om te genieten van je hapje of je drankje of van een lokaal biertje om te genieten van de chillen sfeer.
Orlyplein 76, | Amsterdam | bret.bar

Rooftop en dakterras REM Amsterdam

REM

LEUKE SKYBARS IN AMSTERDAM

ZOKU

Een werkplek, hotel, verblijfplaats en een fantastisch groen dakterras. Deze plek voor global nomads is een heerlijk plek midden in de stad van Amsterdam aan de drukke Weesperstraat. Maar daar merk je hoog in de lucht helemaal niks van! Bij dit groene dakterras kan je ook terecht voor een snelle hap, uitgebreide brunch of diner.
Weesperstraat 105, Amsterdam | zoku.amsterdam

BAR BISTRO BUREAU

Een dakterras bovenop kantoorpanden in Amsterdam Slotervaart. Dit groene terras met planten, groentetuin en klimop creëren een oase van rust. Hier kan je terecht voor veel vegetarische gerechten met kruiden en groenten uit het ‘dakpark’.
Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam | barbistrobureau.nl

HOOGTIJ

Dit schitterende pareltje ligt verscholen tussen het rauwe en ongepolijste Noord. Met de lift naar de bovenste verdieping kom je bij een waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Het grote dakterras met vuurkorven, theaters en een eigen amfitheater. Is de ultieme beleving voor trouwen, vergaderen, festivals en dineren op sterrenniveau.
Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam | hoogtij.amsterdam

MR PORTER

Het is misschien niet het hoogste dakterras, maar wel een van de coolste met een tof uitzicht over de stad. Het heeft een luxe en moderne uitstraling (incl. zwembad), waardoor je eerder het gevoel hebt dat je je in een metropool als New York bevindt.
Spuistraat 175, Amsterdam | mrportersteakhouse.com/amsterdam

LEUKE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS OM TE CHILLEN

Credits: HoogTij

LEUKE DAKTERRASSEN EN ROOFTOP BARS OM TE CHILLEN

Credits: Doloris – Fred Sonnega

MEER COOLE ROOFTOP BARS IN AMSTERDAM

FLOOR17

Het terras bevindt zicht op 85 meter hoogte op de 17e verdieping, en heeft een onwijs mooi 360⁰ view over Amsterdam. Ze serveren hier heerlijke cocktails en smakelijke gerechten van de Big Green Egg grill.
Staalmeesterslaan 410, Amsterdam | floor17.nl

REM

Op de allerhoogste verdieping van REM, is de rooftop te vinden. Hier heb je uitzicht over de skyline van Amsterdam, terwijl je met een biertje of een cocktail naar de dj luistert die een plaatje staat te draaien. Wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, verplaatst het hele feestje naar de bar op de eerste verdieping en gaan alle remmen los totdat de zon weer gaat schijnen.
Haparandadam 45-2, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen 

SOHO HOUSE

Exclusief is deze hotspot zeker. Je moet namelijk lid zijn om gebruik te mogen van alle faciliteiten, camera’s zijn niet toegestaan en uitgebreid mobiel telefoneren wordt ook niet gewaardeerd. Maar ben je member dan heb je op het exclusieve dakterras een geweldig uitzicht over onze hoofdstad waarbij je een duik kan nemen in het zwembad en genieten op een ligstoel van een fancy cocktail.
Spuistraat 210, Amsterdam | sohohouse.com

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!