Next in Amsterdam Noord is een all day restaurant, cocktailbar & lounge en zit gevestigd tegenover de pont op de NDSM. Deze kosmopolitische hotspot is niet te missen en lokt je met de wit geschilderde ‘Next’ letters op de ramen al naar binnen.

Zodra je binnenkomt kom je terecht in een grote open ruimte, waar een indrukwekkende cocktailbar wordt verlicht door moderne lichten en projecties tot aan het hoge plafond. De muren hebben een industriële betonlook en daardoor krijgt de zaak een rauw randje.

Het 600m2 tellende pand heeft op verschillende niveaus ruimtes om te kunnen zitten en worden door de centrale cocktailbar aan elkaar worden verbonden. Van de chefs tafel, brasserie en de lounge op de begane grond, tot het restaurant gedeelte met houten tafels en vintage banken op de eerste verdieping.

Next creëert hiermee een internationaal karakter, waarbij je het gevoel hebt je in Londen of New York te wanen, maar dan wel met een warm en uitnodigend Amsterdams karakter.

Restaurant Next Amsterdam - Interieur-1-3
Restaurant Next Amsterdam - Interieur-1-4

NEXT LEVEL COCKTAILS

De cocktails op de kaart zijn niet standaard en bevatten een mix van bijzondere ingrediënten. Zo is de Red Carpet verfrissend met pruimenbitter, jasmijn en hibiscus en de Golden Tie lekker fruitig met saffraan, goud en Parmezaanse kaas.

Een voorkeur voor een zoetere cocktail? Bestel dan een The 7 Sins met porcini (paddenstoelen), rooibos en een laagje gebrande  meringue. Of ga voor best of both worlds en bestel de Candy Cane met framboos, kokosmelk punch en pistache die zowel zoet als fruitig is.

Restaurant Next Amsterdam - Cocktails
Restaurant Next Amsterdam - Cocktails

MENUKAART VAN NEXT

De gerechten (6,- tot 18 euro) zijn een internationale mix van koud en warm en bestaat uit vis, vlees, vegan of vega die je met elkaar kunt delen. Aanraders zijn de Tostada met yellowtail kingfish en avocado of de Beef tataki met yuzu. Ook de Wontons met kreeft en bisque en de octopus met aardappel sobrasada mogen niet in je bestelling ontbreken.

Restaurant Next Amsterdam - Menu-3

De shortribs met zwarte garlic in combinatie met wat side gerechten, zoals een frisse aspergesalade en frietjes met berbere kruiden en chilli mayo, maken het culinaire feestje bij restaurant Next op de NDSM compleet.

NEXT NDSM
NDSM-Kade 2, Amsterdam
nextndsm.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!